In Liga 1 van het handbal is het, na vijftien wedstrijden, in de top vier drummen. Het onderlinge verschil bedraagt amper één punt. Het voorbije weekend pakte HC Lokeren zwaar uit en won met 50-22 van de Apollon Spurs. Voor de volgende wedstrijd, op 24 februari, maken de Lokeraars de verplaatsing naar Evergem.

De heren van HC Lokeren. Foto: RV.

“Het klopt dat er nu een periode volgt waarin we drie weken geen match hebben” aldus coach Bert D’Hanis. “Enerzijds hadden we liever elke week aan de slag gebleven, anderzijds maken we nu van deze periode gebruik om de zieken en geblesseerden in de kern te recupereren.”

“We hadden ons tegen Kortrijk – Apollon Spurs – aan een lastige wedstrijd verwacht. Aanvankelijk deden ze ook goed mee, maar toen we na enkele minuten onze verdediging herschikte was er bij ons geen doorkomen meer aan. Onze grote en sterke jongens hielden centraal alles tegen en met enkele rake tegenaanvallen stonden we bij de rust 25-10 voor.”

“We hebben gedurende de wedstrijd goed geroteerd en onze jongens die van de bank kwamen toonden enorm veel gretigheid. Hierdoor blijven de punten makkelijk in Lokeren. Na enkele mindere prestaties en ongelukkig puntenverlies hebben we getoond dat we bereid zijn om te knokken voor de koppositie. We zijn wel de favorietenrol kwijt, maar we willen hoe dan ook klaar zijn voor de slotfase van de competitie. In die periode moeten we het opnemen tegen de drie leidersploegen. Die open strijd voor de eerste plaats zorgt voor veel motivatie om wekelijks hard te blijven trainen.”

Handbal – Liga 1 (M) – Handbal Club Lokeren