Na twee nederlagen op rij moet SV Blauw Wit Temse de leidersplaats aan KVK Robur laten. Na verlies tegen FC Hoogeinde moest het vorig weekend ook de drie punten laten aan KOFC Rupelmonde. Het wordt uitkijken of de Blauw Witten zaterdagnamiddag terug een vuist kunnen maken tegen KAV Dendermonde en de volle pot in Temse houden.

Jonas Heuvinck (SV Blauw Wit Temse).
Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.

“In voetbal kan het zeker gebeuren dat je tweemaal op rij verliest, maar gezien de ploegen waartegen we speelden was dit zeker niet ingecalculeerd” klinkt het bij kapitein Jonas Heuvinck. “Twee matchen na elkaar missen we een strafschop en dat kost ons minstens twee punten. Van bij aanvang van het seizoen was het al duidelijk dat we een heel sterke ploeg hebben, alleen missen we wat diepte in de kern.”

“Door de uitgestelde wedstrijd ontbraken er tegen Hoogeinde maar liefst vier spelers. Het is duidelijk dat we dit niet kunnen opvangen, dat is een beetje van het goede teveel. Een tweede oorzaak is een mindere vormcurve.”

“Het wordt zaterdag tegen Dendermonde een lastige thuiswedstrijd. In de heenronde hebben we op Dendermonde onze eerste wedstrijd van het seizoen verloren. Ook nu ontbreken er weer heel wat spelers, zelf ben ik op vakantie en een aantal andere spelers hebben dit voorbeeld gevolg. Daarnaast hebben op Rupelmonde een aantal spelers schorsingen en blessures opgelopen. Kortom we gaan heel gehavend naar deze wedstrijd. Je kan gerust stellen dat die uitgestelde wedstrijd ons heel wat punten gaat kosten. Eigenlijk teveel om te kunnen spreken over een titel. Natuurlijk gaan we er alles aandoen om zo hoog mogelijk te eindigen. De leuze blijft alleszins van toepassing ‘alles kan, niks moet’.

“Onze sportieve cel is ondertussen achter de schermen druk bezig om onze ambities naar volgend seizoen kracht bij te zetten. Dat zal gebeuren met gerichte versterkingen, vooral in de breedte want van de huidige kern hebben de meeste spelers al hun akkoord gegeven.”

Voetbal – 3de provinciale E (M) – SV Blauw Wit Temse