Met doelpunten van Steph Cant, Vincent De Wilde en Cédric De Foer won SK Sint-Niklaas B met 3-2 van Sint-Pauwels dat tweemaal tegenprikte langs Lorin Waem. Volgend weekend wacht hen de moeilijke uitwedstrijd naar SVH Waasmunster.

Coach Dries Belon (SK Sint-Niklaas B). Foto: RV.

“Voor heel wat spelers, maar ook voor mezelf, was de wedstrijd tegen Sint-Pauwels toch een beetje speciaal” klinkt het bij Dries Belon. “Velen hebben een verleden bij Sint-Pauwels en kennen Patrick Van Egghen nog van vroeger.”

“Het was duidelijk dat we deze wedstrijd enorm graag wilden winnen. We zijn heel goed aan de match begonnen, met al vrij snel een doelkans. Jammer genoeg lieten we deze onbenut. Ik vond Sint-Pauwels sterk in blok staan en het probeerde ons, met hun snelle jongens, pijn te doen. Bij één van die tegen prikken konden zij trouwens scoren. Dit was voor ons een duidelijk signaal dat ons niveau omhoog moest. Kort daarop konden we beter combineren, wat ons kansen opleverde. Nog voor de rust konden we die scheve situatie omdraaien, zij het zonder ons beste niveau te halen.”

“De boodschap bij de rust was dan ook dat het absoluut beter moest. Van bij aanvang van de tweede helft zijn we direct op zoek gegaan naar een derde doelpunt. Dit kwam er ook via Cédric De Foer. Kwalitatief werd de wedstrijd minder en werd er erg veel in duel gespeeld. Toen Sint-Pauwels nog op 3-2 kon komen werd het nog een spannend einde van de wedstrijd. Gelukkig konden we de overwinning over de streep trekken.”

 “Zondag maken we de verplaatsing naar Hardy Waasmunster. Vorig seizoen hebben zij de eindronde gespeeld. Dit jaar hebben ze hun start gemist, maar sedert januari zijn ze goed op dreef met in deze periode slechts één verliespartij. We kijken er naar uit, al beseffen we dat het geen makkelijke wedstrijd zal worden.”

Voetbal – 4de provinciale E (M) – SK Sint-Niklaas B