In de hoogste provinciale reeks boekte Svelta Melsele A een 5-2 overwinning tegen SK Berlare. Dankzij deze overwinning staan ze nu op de negende plaats. Het wordt nu uitkijken of ze tegen het voorlaatst geklasseerde St. SV Denderleeuw deze positieve lijn kunnen doortrekken. We hadden hierover een babbel met Arno Van Bergen, één van de doelpuntenmakers.

Arno Van Bergen (Svelta Melsele), hier in een kopbalduel met Olivier Speltdooren (FC Destelbergen).
Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.

“Met Berlare kregen we een kwalitatief goede ploeg op bezoek, die tevens over een snelle voorlinie beschikt en één van de ploegen is die in vorm zit” analyseert Arno Van Bergen. “Door de voorafgaande lunch op de club konden we rekenen op de steun van heel wat supporters.”

“Met een hoge balsnelheid en de juiste grinta in de duels zijn we sterk aan de match begonnen. Na twintig minuten kwamen we op een heel mooie manier op voorsprong. Jammer genoeg stond het amper twee minuten later al opnieuw gelijk, met een penaltydoelpunt na een ongelukkig handspel van mezelf. We zijn blijven verder spelen en konden nog voor de rust de 2-1 en de 3-1 scoren.”

“Na de rust zijn we terug met de juiste instelling aan de tweede helft begonnen. Op een bepaald moment schoof één van onze spelers weg en daarvan profiteerde Ran De Coninck om de 3-2 te scoren. Hierna heerste Berlare, ze namen de wedstrijd over en voor ons was het ‘pompen of verzuipen’. We hebben geknokt en lukten op tien minuten voor tijd de 4-2. In de slotfase van de wedstrijd kon Yumit Ahmed de kers op de taart zetten. In onze missie voor het behoud zijn dit drie gouden punten, we zijn hier dan ook bijzonder blij mee.”

“Zondag trekken we naar het voorlaatst gerangschikte Denderleeuw. In mijn ogen is het, als je in eerste provinciale wil blijven en dat willen we, een must om daar te winnen. We hebben trouwens nog wat goed te maken na ons 3-4 verlies in de heenronde. Dit was een match die we nooit hadden mogen verliezen. Ik ben er zeker van dat gans de groep er op gebrand ligt om de drie punten mee te brengen naar Melsele.”

“We staan nu één plaats boven de degradatiezone, we zullen dus nog zeven wedstrijden op de afspraak moeten zijn. We kunnen ons absoluut geen misstap veroorloven. Week na week zullen we het beste van ons zelf moeten geven. In het begin van het seizoen hebben we leergeld betaald, maar op dit moment zijn we in staat om een resultaat vast te houden. Ik vind dat we met al dat jong geweld een plaats verdienen in eerste provinciale.”

Voetbal – 1ste provinciale (M) – Svelta Melsele A