Vorig weekend verloren de dames van Bosdam A de derby tegen Svelta Melsele. Hierdoor zien ze Melsele over zich springen in het klassement. Morgen nemen ze het in eigen huis op tegen Lierse Kempenzonen en uiteraard willen ze de drie punten thuis houden.

Dimitri Boon (FC Bosdam Beveren – dames A). Foto: RV.

“We zijn sterk aan het seizoen begonnen, maar de laatste tijd gaat het met ups en downs” stelt T1 Dimitri Boon. “De ene week wordt er heel sterk gespeeld, de week nadien is het dan minder tot bijna niks. Dat zorgt vooral nu voor een mentale dip. Geregeld brengen we het betere voetbal, maar wie niet scoort kan niet winnen. Bovendien speelt het in het koppeke als je dan een doelpunt te slikken krijgt. Van bij de start van het seizoen spelen we met een kleine kern en dan wordt het niet eenvoudig om het niveau van bij het begin van het seizoen aan te houden.”

“Melsele begon vorige week, met hun ervaren speelsters, met heel veel gretigheid en duelkracht aan de match. Het verschil met onze jonge speelsters was heel groot, op een aantal posities werden we echt ‘overpowered’. Geen van beide teams had echt veel kansen, maar door een misser kwamen we snel op achterstand. Als je gelaten aan de match begint dan kan je alleen ondergaan en proberen om de schade te beperken. De constante in ons team is kapitein Birgit Herman, zij is trouwens aan een heel sterk seizoen bezig.”

“In de aanval misten we ervaring en power om iets te kunnen betekenen in een derby als deze. Het tweede doelpunt van Melsele was eigenlijk ook wat een rommelgoal, maar het zorgde er wel voor dat de match eigenlijk al na twintig minuten gespeeld was. Ik wist ook wel dat de bezoeksters het tempo van het eerste half uur geen ganse match konden volhouden en dat was in de tweede helft ook te zien.”

“We wisten de ruimtes liggen, waardoor we Melsele iets verder van ons doel konden houden. We zijn een paar keer komen dreigen en hadden zelfs de kans op de 2-1. Kortom was het te weinig over de ganse lijn, Melsele was dan ook de verdiende winnaar. Het is correct wat mijn collega Nikita Smet zei, het gevoel was niet zoals het in een derby hoort.”

“Er resten ons dit seizoen nog vijf wedstrijden, met onder andere matchen tegen de top drie. In de heenronde hebben we gewonnen tegen Bilzen en ook Mechelen had het moeilijk tegen ons. Het wordt het moment ons onze rug te rechten en te laten zien wie Bosdam echt is. Onze meer ervaren speelsters moeten nu laten zien wat we als groep waard zijn en het voorbeeld geven aan de jongere speelsters. We moeten hier als groep sterker uitkomen.  Er wachten ons nog enkele zware weken, waarin we top zullen moeten zijn. Elke wedstrijd zal iedereen er moeten staan, of we nu compleet staan of niet. Ik wil dit seizoen op een mooie manier afsluiten.”

Voetbal – Vrouwen Interprov. B (V) – Bosdam Beveren – dames