Komend weekend, 9 en 10 maart, gaat in het sportpark van Beveren de European Cup Ju-Jitsu door. Dit is een prestigieus evenement met maar liefst 513 atleten uit 21 Europese landen. We blikken even vooruit met Gino De Geest, de Competition Manager.

“De European Cup Ju-Jitsu is een evenement dat jaarlijks terugkeert en dat georganiseerd wordt door de deelnemende landen” luidt het bij Gino De Geest. “Het is voor de tweede keer op rij dat Saigen vzw dit organiseert in samenwerking met de Belgische Ju-Jitsu en de Europese Ju-Jitsu Federatie. Hierbij kunnen we ook rekenen op een aantal lokale partners en sponsors.”

“We zijn verheugd om de eerste editie van European Cup Ju-Jitsu Fighting en de tweede editie van de European Cup Duo en Show te mogen presenteren. Beide evenementen zullen plaatsvinden in de sportfaciliteiten van het sportpark en de topsporthal in Beveren.”

Deze Internationale rankingswedstrijd omvat een scala aan activiteiten, waaronder:

Ju-Jitsu Fighting Wedstrijden: hierin zullen de atleten de strijd aangaan in diverse gewichtsklassen, leeftijdscategorieën en geslachten waarbij techniek, snelheid en kracht worden getest in een reeks van opwindende gevechten.

Duo en Show Ju-Jitsu: hierin zullen teams hun vaardigheden en creativiteit tonen in spectaculaire duo- en showoptredens, waarbij choreografie, acrobatiek en technische precisie samenkomen in adembenemende wedstrijden.

Workshops en Clinics dit is gericht op de opleiding van internationale scheidsrechters. Voor diegenen die hun scheidsrechter vaardigheden willen verbeteren, zullen er workshops en clinics worden georganiseerd door ervaren ju-jitsu World Revery.

“Het European Cup Ju-Jitsu biedt niet alleen een podium voor de beste ju-jitsu atleten om hun talent te tonen, maar het dient ook als een viering van de rijke traditie en cultuur van deze eeuwenoude Japanse vechtkunst” gaat Gino De Geest verder. “We verwelkomen graag toeschouwers van alle leeftijden en achtergronden om te genieten van dit opwindende evenement, de actie, de sfeer en de gemeenschapsspirit van het European Cup Ju-Jitsu.”

voor meer info: www.saigen.be