In derde provinciale E boog SVE Bazel, op het veld van Hamme-Zogge, een 2-0 achterstand om in een 2-3 overwinning. Daarmee voeren ze niet alleen de derde periode aan, maar krijgen ze ook een top vijf plaats in het vizier. Volgende week moeten ze thuis aan de bak tegen KAV Dendermonde.

Logo SVE Bazel (RV).

“Bij de rust zag het er inderdaad niet zo goed uit” vertelt Nick Pieters. “Eigenlijk waren we veel te slap aan de wedstrijd begonnen en stonden we al na één minuut wedstrijd 1-0 achter. Het was duidelijk dat de thuisploeg op dat moment scherper was en in de eerste helft ook veel druk zette. Die 2-0 voorsprong was dus zeker verdiend.”

“We zijn scherper uit de kleedkamer gekomen en hebben beter gevoetbald. Ik had zelfs de indruk dat Hamme-Zogge op dat moment door zijn beste krachten heen zat. Op randje buitenspel kwamen we via Jens Demeuricy terug in de wedstrijd. Op het uur kopte Dante Mariman ons langszij. Met nog een kwartier te gaan scoorde Jens Demeuricy de 2-3 en dat was zeker verdiend. Aangezien een aantal spelers ziek waren was het hard werken, gelukkig wisten we stand te houden. Zo moest onze doelman Ignace Vijt ziek het veld verlaten. Ik wil dan ook graag een pluim geven aan Domien Mutsaers, onze tweede doelman, die met een wereldredding de 2-3 op het bord wist te houden.”

“Volgende week proberen we tegen Dendermonde op ons elan door te gaan. De sfeer in de groep is top en bovendien spelen we ook zonder druk. We zien wel wat er op ons afkomt, alles mag maar niets moet. Het is nu even genieten van deze toch wel mooie overwinning.”

Voetbal – 3de provinciale E (M) – SVE Bazel