Nieuwbakken coach Tom Van den Bossche zag zijn team met 0-2 winnen tegen KJV Kruibeke. Nick Vanhaevermaet bracht, even voorbij het uur, zijn team op voorsprong. In blessuretijd verdubbelde Jelle Michelet de score en legde meteen ook de eindcijfers vast.

Jelle Michelet (FC Sp. St-Gillis-Waas) maakte de 0-2. Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.

 “Ik vond de eerste helft op zich vrij gesloten, maar met de eerste echte kans voor ons” luidt het bij Tom Van den Bossche. “Daarna liet Kruibeke twee kansen optekenen. Gelukkig verhinderde Gianny Vereecken, met twee knappe reddingen, dat we op achterstand kwamen. Je merkte duidelijk dat bij iedereen de wil aanwezig was, maar toch ook wel wat zoekend was.”

“We zijn veel gretiger aan de tweede helft begonnen, waarbij we onszelf wisten te bevrijden met een knap doelpunt van Nick Vanhaevermaet. Nadien kregen we nog kansen om het af te maken, maar we deden het niet. Ik zag een team met bij iedereen een topmentaliteit, zowel op het veld als op de bank. Zelfs onze 43-jarige Hendrik De Maeyer is nog een halfuur komen meedoen.”

“De slotminuten waren ongelofelijk spannend, maar alweer konden we rekenen op onze doelman. Uiteindelijk scoorde Jelle Michelet de bevrijdende 0-2. Hierna merkte je bij iedereen een enorme ontlading, van kapitein tot materiaalmeester. Iedereen mag dan ook enorm fier zijn op deze mentaliteit.”

“Voor onze thuismatch van volgende week tegen FC Moerbeke wordt het puzzelen. Onze geblesseerden zijn nog onzeker en er komen er zelfs nog bij. Bovendien is Jelle Michelet geschorst voor die wedstrijd. Die drie punten die we tegen Kruibeke gepakt hebben waren echt wel cruciaal. We gaan hier even van genieten, daarna wordt het terug hard werken om Sp. St-Gillis-Waas in tweede provinciale te houden. Dit is trouwens de reeks waar deze club thuis hoort.”

Voetbal – 2de provinciale C (M) – FC Sp. St-Gillis-Waas