VK Tielrode won zaterdagavond met 2-5 op het veld van Schelde B. Dankzij deze zege komen ze met nog twee wedstrijden voor de boeg op de felbegeerde vijfde plaats. In die twee resterende matchen  krijgen ze nog het bezoek van leider FC Daknam en FC Edeboys.

VK Tielrode won tegen Schelde B. Foto: RV.

“Het is alweer een deugddoende overwinning” klinkt het tevreden bij Yannic Janssens. “Onze coach, Ronny Meyntjens, had benadrukt om het zeker niet te gemakkelijk op te nemen. Maar niettegenstaande kwamen we al na een kwartier 1-0 achter. Het was al snel duidelijk dat de thuisploeg de bal goed liet rondgaan op hun kunstgrasveld.”

 “Op het halfuur hebben we de gelijkmaker kunnen scoren en namen we de match meer en meer in handen. Zelf maakte ik de 1-2, meteen ook mijn vierde doelpunt in de laatste vier wedstrijden. Sinds de jaarwisseling speel ik wat hoger, waardoor ik zo ook mijn steentje kan bijdragen. Ik kan je verzekeren dat het deugd doet. Samen met Sem Van Puyvelde amuseren we ons op het middenveld. Op slag van rust werd het 1-3.”

“Enkele minuten in de tweede helft kregen we opnieuw een snel tegendoelpunt te slikken. Ik vind wel dat we de match op een volwassen manier uitgespeeld. Bovendien hebben we de score nog verder kunnen uitdiepen.”

“We zitten echt wel in een goede flow. Sedert de jaarwisseling hebben we gelukkig al heel wat punten kunnen sprokkelen. Na onze heenronde mocht dat ook wel, we hebben in die periode heel wat punten laten liggen.”

“We staan nu op de vijfde plaats en het is dan ook onze bedoeling om die plaats niet meer uit handen te geven. Het is trouwens veel leuker om tegen de leider te kunnen spelen, al laten die natuurlijk liever geen punten liggen tegen ons. Er zijn niet veel ploegen die graag op Tielrode komen spelen, op ons eigen plein kunnen we altijd toch iets meer. We kunnen daar ook steeds rekenen op onze fanatieke achterban. We kijken alleszins uit naar die laatste twee competitiewedstrijden, we gaan er absoluut alles aan doen om in de top vijf te blijven.”

Voetbal – 4de provinciale E (M) – VK Tielrode