De dames van Svelta Melsele beëindigden het seizoen op een knappe vierde plaats. Toch konden ze op de laatste speeldag de punten niet thuis houden. Het werd een 2-3 nederlaag tegen SV Sottegem, bovendien kreeg kapitein Lien Wyndaele na affluiten nog een tweede gele kaart onder de neus geduwd.

De dames van SV Melsele. Foto: RV.

“We hadden ons de wedstrijd tegen Sottegem anders voorgesteld” aldus Lien Wyndaele. “Niettegenstaande we aan de aftrap verschenen met een gehavende ploeg en zonder keeper begon de match heel goed. Al in de eerste minuut kwamen we via Hannah Bockstael op voorsprong. Via Hannah en Rebecca Degenaers bleven we kansen scheppen, maar we wisten ze niet af te maken.”

“Tegen de gang van het spel in kwamen de bezoekers langszij, waarna we het even moeilijk hadden. Vlak na de rust kregen we zelfs een tweede tegengoal te verwerken. Gelukkig konden we snel gelijk maken via Rebecca. Jammer genoeg werden we door de scheids regelmatig benadeeld. Zo floot hij geen handspel in ons voordeel en floot hij bij betwistbare fases eerder in het voordeel van de bezoekers. In een dergelijke fase kreeg ik ook mijn eerste gele kaart.”

“De derde goal van Sottegem werd vooraf gegaan door een handbal van de bezoekende spits, maar dit zag hij niet. We hebben er alles aan gedaan om zelf ook een derde keer te scoren, maar tevergeefs.”

“Na affluiten was ik niet akkoord met wat de scheidsrechter zei tegen mijn ploeg, waardoor ik reageerde. Daarop vond hij het nodig om mij een tweede gele kaart te geven. In gans mijn carrière was dit mijn eerste rode kaart, het is alleszins zuur dat dit op zo’n manier moest.”

“Achteraf bekeken denk ik dat we best tevreden mogen zijn met onze vierde plek. We hebben goede en minder goede wedstrijden gehad. Ik vind dat we trots mogen zijn hoe we zijn omgegaan met de talrijke blessures en de daardoor krapper wordende kern. De laatste weken konden we rekenen op speelsters van de B-ploeg die ons uit de nood zijn komen helpen. We zijn och wel blij dat het seizoen erop zit, hopelijk kunnen we met zoveel mogelijk fitte speelsters aan een nieuw seizoen beginnen.”

Voetbal – 2de nationale (V) – SV Melsele dames