Na de 1-2 thuisnederlaag tegen Buggenhout was de ontgoocheling enorm groot bij trainer Wannes Anrys. VKS Hamme – Zogge heeft nochtans een knap seizoen achter de rug, alleen de kers op de taart ontbreekt.

Coach Wannes Anrys (VKS Hamme-Zogge). Foto: Qwopix – Marijn De Keyzer.

“Ik ben enorm ontgoocheld, zowel in de wedstrijd, in wat we maar hebben gebracht als in de wedstrijdleiding” klinkt het teleurgesteld bij Wannes Anrys.

“We hebben gewoonweg heel matig geopend, dit kwam duidelijk door de stress, maar ook door heel hard te willen winnen, misschien wel door het te hard te willen. De zenuwen, door te weinig ervaring in zulke matchen, gierden door de kelen. We zijn tweemaal in de fout gegaan, waardoor het 0-2 werd. Zelf konden we, het eerste uur, ook te weinig brengen. Pas na de 0-2 heeft de groep alles overboord gegooid en hebben ze Buggenhout vast gezet.”

“Op een bepaald moment gaf de scheids ons een penalty en wijst hij tot tweemaal toe naar de stip. Tot hij plots Dimi Van de Mergel geel geeft en zijn beslissing verandert van een fout voor naar een fout tegen. Van dan gingen de poppen aan het dansen natuurlijk. Uiteindelijk werd de match beëindigd met zeven gele en een rode kaart voor ons en ook nog eens een verslag voor onze voorzitter. Aan de kant van Buggenhout werd de coach uitgesloten. Het is jammer maar de scheids heeft er een show van gemaakt, daar waren beide ploegen het over eens.”

“Het klopt dat wij dit seizoen een fantastisch parcours hebben afgelegd, ik verwijt mijn groep dan ook niets. Zij wouden het echt heel graag en hebben er een heel seizoen keihard voor gewerkt. Het is dan alleen zuur dat ze zichzelf daarvoor niet belonen.”

Voetbal – 3de provinciale E (M) – VKS Hamme Zogge