Zondag schakelde SVE Bazel, in eigen huis, FC Heusden Sport uit met 2-1. Morgen nemen ze het in de tweede wedstrijd op tegen VC Eendracht Deftinge. We vroegen doelman Ignace Vijt, die aan een sterk seizoen bezig is, hoe hij het verdere verloop ziet.

Ignace Vijt (SVE Bazel). Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.

“Ik vond dat in het begin van de match het voornamelijk Heusden was die het initiatief nam” klinkt het bij Ignace Vijt. “Zij combineerden bovendien hun veldoverwicht met goed voetbal. Niettegenstaande slaagden ze er amper in om kansen af te dwingen. Aan de overzijde wisten wij meerdere keren te dreigen via hoekschoppen, waarbij we dicht bij de openingstreffer kwamen.”

“Na de rust waren het de bezoekers die de 0-1 lukten. Dit was voor ons het sein om een tandje bij te steken, wat resulteerde in een aantal goede kansen. Toen Johan Segers met een fantastische actie door het hart van de defensie drong stonden de bordjes opnieuw in evenwicht. In de allerlaatste minuut beloonde Tom Verbert ons met de winninggoal. Deze zege, tegen een toch wel sterke tegenstander, geeft ons een enorme boost voor de match tegen Deftinge. We boeken deze dikverdiende zege op basis van een schitterende ploegmentaliteit.”

“Deelnemen aan een eindronde is altijd iets speciaals, je treft in deze minicompetitie steeds onbekende tegenstanders In de competitie eindigde Deftinge op de vierde plaats. We mogen ons dan ook, net als tegen Heusden, aan een geduchte tegenstander verwachten. We gaan ons vel alleszins duur verkopen en hopen een nieuwe thuisoverwinning te boeken.”

Voetbal – 3de provinciale E (M) – SVE Bazel