Op de eerste speeldag van de eindronde in vierde provinciale won PD Kruibeke vlot met 0-4 op KVV Windeke. Morgen nemen de Kruibekenaars het op tegen Balgerhoeke, die zondag met 1-2 wonnen van Middelburg.

Coach Lars Van Damme (PD Kruibeke). Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.

“Op de laatste speeldag van de competitie heeft het sympathieke VOS het ons zeer moeilijk gemaakt” luidt het bij Lars Van Damme. “Dit zorgde bij mijn spelers voor de ideale klik in functie van de match op Windeke. Zowel op training als voor en tijdens de match zag ik een enorm gemotiveerd team.”

“Tijdens de opwarming voor de wedstrijd werd er door de thuissupporters nogal lacherig gedaan over mijn oudjes, maar oud ijzer is het snelst heet. Ik zag tijdens de match een stabiele verdediging, een middenveld dat een enorme werkkracht toonde en vooraan waren ze dodelijk efficiënt. Alleszins chapeau voor mijn keeper Stijn De Ben, die in zijn laatste wedstrijd meerdere keren heeft laten zien dat hij al drie jaar bij de beste keepers van de reeks behoort.”

“We zijn aan de heenronde begonnen met het gevoel dat het voor het team de laatste momenten van samen zijn is. In de competitie hadden we de mindset om geen verloren matchen te spelen. Het besef dat stilaan alles op zijn einde loopt geeft aan de meeste van ons een boost. We kunnen amper wachten om er morgen weer vol tegenaan te gaan. Met de euforie na de zege tegen Windeke is de tank opnieuw vol.”

“Ik weet niks over Balgerhoeke en ik ga ook bewust niet op zoek naar extra info. In vierde wordt het verschil vaak gemaakt op basis van de vorm van de dag, een klasseflits of een flater. We hebben het nodige respect voor onze tegenstander, maar gaan uit van onze eigen sterkte. Het feit dat Balgerhoeke zijn eerste wedstrijd heeft gewonnen toont aan dat het geen pannenkoeken zijn.”

“Ik wil ook graag mijn assistent Franky Van Gysel even in de schijnwerpers zetten. Dat is een man die binnen de club en door mezelf enorm gewaardeerd wordt. Samen gaan we in deze eindronde nog een keer alles geven. We gaan er alles aan doen om een orgelpunt te zetten op onze geweldige samenwerking.”

Voetbal – 4de provinciale E (M) – PD Kruibeke