Na winst in de Beker Walraeve en de kampioenstitel in tweede nationale nemen de heren van Vamos Stekene afscheid van de 27-jarige Temsenaar Jesse Illegems.

Jesse Illegems (Vamos Stekene heren). Foto: Qwopix – Marijn De Keyzer.

“Als ik mij nog goed herinner ben ik bij Temse beginnen volleyballen toen ik tien jaar was” blikt Jesse Illegems terug. “In de 17 jaar dat ik heb gevolleybald heb ik maar bij twee clubs gespeeld. Na Temse ben ik naar Focus gegaan, dat nadien is overgegaan in Vamos.”

“Toen ik veertien was mocht ik bij Temse meespelen in de ploeg die later fusioneerde met Focus, die onder leiding stond van Frank Poppe. Qua trainer zijn er drie die mij, ieder op zijn manier, zijn bijgebleven.”

“Er is Frank Poppe, die mij als enige junior heeft meegenomen van Temse naar Focus toen die fusioneerden. Op dat moment hadden we in Temse te weinig junioren om verder te gaan. Als hij dat niet had gedaan dan was ik wellicht elders terechtgekomen en zag mijn volleybalcarrière er helemaal anders uit.”

“Bij Jeroen D’Eer ben ik als tienjarige begonnen en later ben ik terug bij hem terechtgekomen in de Divisieploeg van Vamos. In die jaren heb ik het meest geleerd over volleybal.”

“De laatste twee jaren had ik bij Vamos Jiri Vermeulen als coach. Ik ben geschrokken hoeveel ik in die periode nog heb kunnen bijleren en verbeteren, dit dankzij de input van Jiri. Ik vond hem toch wel de meest ‘complete’ trainer die ik heb gehad. Hij had zowel oog voor het fysieke, de persoonlijkheid, de sterktes en de zwaktes van de verschillende spelers. Dit alles gebeurde in combinatie met zijn tactisch inzicht en de sturing in het spel.”

Jesse Illegems (Vamos Stekene heren). Foto: Qwopix – Marijn De Keyzer.

“Ik heb natuurlijk meerdere mooie herinneringen die mij zullen bijblijven. Zo werd ik ‘als jong manneke’ in Temse verkozen tot jeugdspeler van het jaar. In mijn laatste seizoen bij Vamos zijn we kampioen gespeeld en hebben we de Beker Walraeve gewonnen, dat blijft je natuurlijk ook bij.”

“Ik heb op dit moment geen concrete plannen om iets te doen binnen het volleybal. Al blijf ik wel contact houden met de ploeg van het huidige seizoen. Er bestaat wel een kans dat, eens het volleybalgemis de kop opsteekt, ik af en toe wel eens zal volleyballen voor de fun.

Volleybal – 2de nationale A (M) – Vamos Stekene heren