Met de 37-jarige Joeri Van Bossuyt verlaat een pak ervaring KSK Grembergen. Joeri blikt alvast met tevredenheid terug op zijn ruim 32 jarige voetballoopbaan.

Logo KSK Grembergen (RV).

“Op mijn vijfde levensjaar ben ik beginnen voetballen bij Kapelle-op-den-Bos” aldus Joeri Van Bossuyt. “Daar heb ik enkele jaren gespeeld, waarna ik naar RC Mechelen ben gegaan. Daar heb ik, met een kleine tussenstap bij FC Antwerp, een tiental jaren bij de jeugd gevoetbald. Bij FC Antwerp werd ik te klein bevonden en dan ben ik voor een jaartje teruggegaan naar RC Mechelen. Ik kon daar niet doorstoten naar de eerste ploeg en dan ben ik naar SK Londerzeel gegaan. Maar ook daar zat ik voortdurend tussen de B- en de A-ploeg.”

“Ik vond het echter tijd om voluit te kunnen spelen, waarna ik op mijn 21’ste de overstap heb gemaakt naar Delta Londerzeel in derde provinciale. In mijn eerste jaar in het eerste elftal zijn we direct kampioen gespeeld. Ik wou na twee jaar een stapje hoger zetten en zo kwam ik bij Wolvertem terecht. Na een jaar kwam Londerzeeel vragen om terug bij hen te komen spelen, wat ik toen heb volgehouden tot nieuwjaar. Dit was het gevolg van bepaalde beslissingen van een aantal mensen.”

“Vervolgens heb ik zes jaar bij Rapid Leest gespeeld, waar we toen tweemaal kampioen zijn gespeeld. Door werkomstandigheden heb ik toen beslist om terug af te zakken naar en lager niveau, waardoor ik bij Sint-Jozef Londerzeel terecht kwam waar ik dan twee jaar gespeeld heb.”

Joeri Van Bossuyt (KSK Grembergen). Foto: RV.

“Het werd voor mij steeds duidelijker dat de combinatie tussen werk en voetbal steeds moeilijker werd. Op dat moment speelde ik met de gedachte om te stoppen. Brent Claessens, een neef van mijn verloofde, liet toen aan het bestuur van SK Grembergen weten dat ik ging stoppen met voetballen, waarna ze mij hebben gecontacteerd. Vermits mijn verloofde en ik in Grembergen wonen was de keuze snel gemaakt. Hierdoor kon ik dicht bij huis voetballen. Ik heb bij Grembergen drie fantastische jaren gehad. Doordat ik elk jaar wel een blessure opliep, waarmee ik dan sukkelde, waren deze jaren niet echt een succes. Ik vermoed dat de leeftijd hieraan niet vreemd is.”

“De trainers die mij zeker zullen bijblijven zijn James Van Vaerenbergh bij RC Mechelen en het jaartje bij SK Londerzeel met Ludo Van Ingelghem. Wie ik ook dankbaar ben is Jan Guns, die mij wegplukte naar Delta Londerzeel. Mooie herinneringen zijn ook de jaren bij Leest waarmee ik tweemaal kampioen speelde en het kampioenschap met Delta.”

“Ik heb helemaal geen ambitie om trainer te worden. Wat wel tot de mogelijkheden behoort is dat ik nog een jaartje aan de slag ga in het liefhebbersvoetbal. Daarnaast blijf ik nog padelen en tennissen.”

Voetbal  – KSK Grembergen – 2de provinciale C