Bij VW Hamme hopen ze in de komende competitie minstens even goed te doen dan in het vorig seizoen. In de voorbereidingsfase beginnen de Wuitens in de Beker van België, op 6 augustus, tegen de winnaar van het West-Vlaamse duel tussen Bredene en Rumbeke.

Sander Claeys (VW Hamme). Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.

“De Beker van België is inderdaad onlosmakelijk verbonden met de voorbereiding” klinkt het bij Sander Claeys. “Het is duidelijk dat voor ons de competitie dan ook het hoofddoel is. Uiteraard willen we elke wedstrijd winnen. Dit competitieve element aan de Beker is een heel leuk gegeven. Het spreekt voor zich dat we er alles aan gaan doen om zo ver mogelijk te geraken. Bovendien blijft er altijd de droom om eens tegen een eersteklasser te worden uitgeloot.”

“De reeks waarin we uitkomen in de competitie is, zoals elk jaar, toch wel een beetje koffiedik kijken. Er zijn toch alweer een viertal nieuwkomers en er zijn opnieuw een aantal ploegen die met vernieuwde ambities aan de start komen. Ik denk hierbij bijvoorbeeld aan Roeselare.”

“We openen de competitie in eigen huis tegen HO Wolvertem. Dat is voor ons altijd een stevige wedstrijd. We zullen dus direct sterk aan de bak moeten. Onze ambitie voor het komende seizoen is duidelijk, we willen minstens even goed doen dan het voorbije seizoen. Al hopen we toch om opnieuw beter te doen.”

Trainer:  Kim Verstraeten (T1), Andy Kockelbergh(T2), Geert Vermeire (KT)

IN: Jeremy Mbolo (Jodoigne), Alphe Kandza (Winkel Sport), Marnik Truyts (beloften VW), Milan Jansegers (beloften VW), Sami Djadi (KVV Zelzate), Rik De Kuyffer (Berchem)

Uit: Jim Van Osselaer (stopt), Beau Ponnet (FC Voorde-Appelterre), Marco De Pauw (Sinaai), Yoran Heyninck (Sinaai), Lander Lemmens (Sparta Waasmunster), Ward Huygens (KSK Beveren), Jari Triest (?), Hasan Ertürk (?), Ibrahim Ertürk (RC Wetteren), Gilles Van Landeghem (Kallo), Christos Prassas (Kallo), Abdouaye Mbow (HO Kalken)

Voetbal – 3de afdeling A (M) – VW Hamme