De Beverse sporthal was dit weekend het sportieve decor voor de Flanders International Kickboxing Cup, een tornooi dat traditieclub Contact Karate Beveren al voor de veertigste keer organiseerde.

Flanders International Kickboxing Cup (Contact Karate Beveren). Copyright: RV

Het werd een heel bijzondere jubileumeditie, met maar liefst 856 inschrijvingen uit 25 landen die op een zeer hoog niveau om de medailles en de eer streden. Extra bijzonder was de aanwezigheid van kickbokslegende Bill “Superfoot” Wallace die op vrijdagavond ook nog een exclusief seminarie gaf.  Roy Baker, de grote baas van de internationale kickboksfederatie WAKO Sports, zakte eveneens af naar Beveren en zag dat het goed was. 

Marc De Block, voorzitter van Contact Karate Beveren, blikt terug: “Dit tornooi bewijst meer dan eens dat het kickboksen een moderne dynamische sport is die haar plek op de Olympische kalender meer dan verdient. De kickboksers van Beveren stonden hun mannetje en vrouwtje met een twintigtal medailles in de verschillende categorieën. Volgend jaar wordt de club 50 jaar. We zijn nu al benieuwd wat dat lustrum in petto heef.”

Kickboxing – Contact Karate Beveren