De dames van BBC Lokeren kampten vorig seizoen met heel wat blessureleed en beleefden een moeilijk seizoen. Ook komend seizoen treden ze aan in eerste provinciale van het damesbasketbal.

Sandy Plas (BBC Lokeren) verwacht een vrij zwaar seizoen. Copyright: Qwopix – Marijn De Keyzer

“De voorbereiding loopt tot nu toe vrij vlot, positief is alvast dat er voldoende speelsters op training zijn” stelt coach Sandy Plas. “Tot nu toe speelden we één wedstrijd, namelijk tegen de Antwerp Giants. Tot op enkele minuten voor het einde draaiden we goed mee. Ik verwacht mij wel aan een vrij zwaar seizoen. Er zijn op het einde van vorig seizoen vier dames gestopt en er zijn drie nieuwe speelsters bijgekomen. Deze drie zijn echt wel een versterking voor de groep. We trekken ook de kaart van de jeugd, zo gaan we een beurtrol hanteren met zes meisjes van de U16. Deze meisjes krijgen volop kansen. Uiteraard mogen geïnteresseerde speelsters onze rangen nog komen vervoegen, ze zijn absoluut welkom.”

“Vorig jaar hebben we over gans het seizoen gezien slechts twee wedstrijden gewonnen” aldus Sandy Plas. “Anderzijds hebben we negen keer verloren met minder dan vijf punten. Het kan dus alle kanten op. Het wordt sportief gezien een moeilijk opgave, maar we gaan er voor knokken. Het feit dat we ook het komend seizoen in de hoogste provinciale reeks mogen aantreden geeft ons alvast heel wat motivatie. Het is onze ambitie om ons zo snel als mogelijk te verzekeren van het behoud.”

Basketbal – 1ste provinciale (V) – BBC Lokeren