Na zes seizoenen trekt Santini Flores de deur bij Kastel achter zich dicht. In zijn laatste wedstrijd werd er gewonnen van Genappe. Volgend seizoen zal hij de kleuren van Ogy verdedigen.

Santini Flores (Kastel) vertrekt na zes seizoenen naar Ogy. Copyright: Qwopix – Marijn De Keyzer

“Tegen Genappe werd het nog bijzonder spannend”, vertelt Santini Flores. “We hebben er alles aan gedaan om ons nog te kwalificeren voor de volgende ronde van de play-offs, maar dat is niet gelukt. We liepen aanvankelijk 3-0 uit. Echter maakten we daarna iets meer fouten waardoor onze tegenstander terugkwam. Aan de rust stond het 7-6. Toen heb ik tegen mijn ploegmakkers gezegd dat ik mijn laatste match in de Kastelse kleuren wou winnen. Mede daardoor konden we een sterke tweede helft neerzetten, met een 13-10-zege tot gevolg.”
“We kunnen terugblikken op een moeilijk maar mooi seizoen”, gaat Santini Flores verder. “Uiteindelijk konden we in het voorlaatste weekend van de competitie het behoud verzekeren. Dit was zeker niet simpel, temeer er eind vorig seizoen drie spelers vertrokken. Het belangrijkste is dat Kastel ook volgend seizoen in tweede nationale speelt.”

“Het waren zes mooie jaren bij Kastel, met de tweede plaats vorig seizoen als hoogtepunt. Dit is een zeer mooie club, waar vriendschap en plezier voorop staan. Maar soms moet je in jouw carrière keuzes maken. Ik kreeg een mooi voorstel van Ogy om terug in eerste nationale te spelen. Alleen was het niet voorzien dat zij nu nog moeten vechten om in de hoogste afdeling te blijven”, besluit Flores.