In het burenduel tussen KSK Kallo en KSK Kieldrecht kwam de thuisploeg kort voor het halfuur op voorsprong langs Klacson Soares Wanderley. Na de rust bezorgden Jennes Vervaeck en Johan Onghena Kieldrecht de overwinning. Morgenavond nemen de mannen van Tonny Pollet het thuis op tegen SK Kemzeke.

Coach Tonny Pollet (KSK Kieldrecht).
Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.

“Eerlijk gezegd hadden we het vorige week op Kallo de eerste 25 minuten van de wedstrijd heel moeilijk. Op dat moment kwamen we terecht op achterstand. Daarna hebben we het op een andere manier geprobeerd en pakte ‘de mayonaise’ wel. Eigenlijk hadden we voor de rust nog de gelijkmaker moeten scoren, maar jammer genoeg lukte dat niet. In het openingskwartier van de tweede helft lukte het gelukkig tweemaal, waarna de wedstrijd verder kabbelde tot het einde.”

“Nu volgt SK Kemzeke, een ploeg die allesbehalve zijn start gemist heeft. Ik verwacht mij dan ook aan een taaie tegenstander. Het beschikt over een oerdegelijk geheel. Bovendien hebben ze met Jent Joris een speler die uit het niets een wedstrijd kan beslissen. We gaan hen zeker niet onderschatten, maar gaan wel uit van onze eigen kracht. Het spreekt voor zich dat we de eerste thuismatch dolgraag winnend willen afsluiten, al beseffen we dat dit niet op bestelling gaat. Hoe dan ook, we gaan er vol voor.”