Vamos Stekene verloor vorige week van het jeugdige, maar talentvolle, Roeselare B.  Dat neemt niet weg dat Vamos strijdlustig en vol vertrouwen afreist naar Hofstade-Zemst. We hadden hierover een babbel met coach Jiri Vermeulen.

Coach Jiri Vermeulen (Vamos Stekene). Copyright: Qwopix – Marijn De Keyzer

“Door omstandigheden hadden we een voorbereiding van acht in plaats van zes weken” kijkt Jiri Vermeulen terug. “Onze eerste wedstrijd werd uitgesteld door de deelname van Kyan Vercauteren aan het WK beachvolley. Onze tweede match werd op vraag van Ternat uitgesteld. Dat neemt niet weg dat we, zowel speltechnisch als qua samenhang, een nog hechter team zijn geworden.”

“We wisten op voorhand dat Roeselare een te duchten tegenstander was” gaat Jiri Vermeulen verder. “Deze jeugdige talenten voeren niet voor niks het klassement aan. De eerste twee sets gingen gelijk op, maar vanaf punt zestien moesten we de rol lossen. Roeselare speelde nagenoeg foutloos. In de derde set konden we ons eigen spel opdringen, waardoor deze set naar ons ging. In de laatste set ging het gelijk op tot aan tussenstand 16-12. Door enkele gemaakte kansen niet af te maken lieten we Roeselare opnieuw in de match komen. Bij 19-19 kwamen we in één rotatie vast te zitten waardoor we het onderspit moesten delven. We zijn ontgoocheld omdat we tegen dit sterk Roeselare toch niet minstens een punt konden thuis houden.”

“Ik kan mijn groep zeker geen gebrek aan vechtlust, wilskracht en inzet verwijten” aldus Jiri Vermeulen. “Ik zag een degelijke mentaliteit in een voor de supporters toch wel mooie wedstrijd. Om resultaat te halen moeten we onze kansen afmaken. Dat is ook wat ik de volgende wedstrijd tegen Hofstade-Zemst van de groep verwacht. Ik wil dezelfde drive zien, maar met een grotere efficiëntie. We moeten uitgaan van onze eigen sterkte en op zoek gaan naar een efficiënter spel zodat onze werklust deze keer wel beloond wordt met drie punten.”

Volleybal – 2de nationale A (M) – Vamos Stekene heren