Bij VW Hamme had men zich, bij aanvang van de competitie, wellicht aan een betere competitiestart verwacht. Als men de doelstelling wil halen om beter te doen dan vorig seizoen dan is er dringend puntengewin nodig. Het wordt uitkijken of ze morgen de drie punten kunnen meebrengen van Elene-Grotenberge.

Sander Claeys (VW Hamme) gaat op zoek naar de drie punten in Elene. Copyright: Qwopix – Marijn De Keyzer

“We hadden zeker beter verwacht” aldus Sander Claeys. “We hadden als ploeg aangegeven om beter te doen dan vorig seizoen. Vijf op vijftien is duidelijk te weinig. Mijn gevoel is dat we onszelf te weinig weten te belonen. We spelen verzorgd en dominant voetbal, jammer genoeg kunnen we dit niet omzetten in het maken van goals.”

“De vorige speeldag tegen Drongen was dit eigenlijk een beetje hetzelfde verhaal” blikt Sander Claeys terug. “We hadden de wedstrijd volledig in handen, we waren voortdurend in balbezit, we creëerden kansen maar we konden niet scoren. Het was duidelijk dat Drongen voor een punt kwam en zette dan ook een stevig laag blok neer. Op een tweetal schoten hebben we nagenoeg niks weggegeven. Het is dan heel jammer dat die je matchen niet winnend kan afsluiten.”

“Morgen trekken we naar Elene-Grotenberge, één van de vele nieuwkomers in de reeks” gaat Sander Claeys verder. “Het is dus moeilijk in te schatten. Zij werden vorig seizoen mooi tweede achter kampioen HO Kalken. Ik weet dat zij een heleboel nieuwe spelers hebben aangetrokken, het is dus een beetje koffiedik kijken. Maar zoals steeds gaan we naar Elene met de ambitie om de wedstrijd winnend af te sluiten.”

Voetbal – 3de afdeling A (M) – VW Hamme