Na vijf wedstrijden voert H. Sinaai het klassement aan in tweede provinciale C. De vorige speeldag moesten ze het opnemen tegen Kallo. Het werd een 0-2 overwinning. Zondag ontvangen ze in eigen huis SVE Bazel dat vorige week zijn eerste drie punten pakte.

Yari Van Mingeroet (H. Sinaai). Copyright: Qwopix – Marijn De Keyzer

“Aangezien Kallo een compleet andere ploeg is ten opzichte van vorig seizoen wisten we niet goed aan wat we ons mochten verwachten” aldus Yari Mingeroet. “Ze hadden ook al hier en daar wat punten bijeen geraapt. In de beginfase kwamen we goed weg toen hun spits oog in oog kwam te staan met onze doelman. Gelukkig konden we rekenen op de redding van Jens Schroyens. Niettegenstaande het veld er vrij zwaar bij lag hebben we er alles aan gedaan om ons eigen spel te spelen. Dat is ons gelukt waardoor we de zege hebben kunnen binnenhalen.”

“Het is in de eerste plaats onze ambitie om een goed seizoen te spelen” gaat Yari Van Mingeroet verder. “Na een seizoen als vorig haar doet het enorm veel deugd om na vijf matchen al een derde van de punten van vorig jaar te hebben. Dit hebben we enerzijds te danken aan de goeie sfeer in de groep, maar toch ook wel door de versterkingen die er bijgekomen zijn.”

“Als ik mij niet vergis dan heeft Bazel vorig weekend gewonnen van SV Zaffelare” blikt Yari Van Mingeroet vooruit. “Normaal is dit een match die we altijd moeten winnen, maar we doen er goed aan om hen niet te onderschatten. Aangezien er drie spelers tegen hun ex-club spelen is dit ook wel een speciale match. Het is aan ons om ons goed spel van de afgelopen weken te spelen om zo de drie punten thuis te houden.”

Voetbal – 2de provinciale C (M) – H. Sinaai