FC Eksaarde pakte gisteren zwaar uit op het veld van Svelta Melsele B. Het team van Jean-Marie Van Gysel won met 1-4 en pakte zo drie belangrijke punten.

25/09/2022; Hamme; © Geert De Rycke; Voetbal mannen ; KVK Robur – FC Eksaarde coach Jean-Marie Van Gysel

“Met de laatste vier wedstrijden in het achterhoofd, lijken deze cijfers inderdaad zwaar” aldus Jean-Marie Van Gysel. “De eerste tien minuten waren evenwichtig, maar eens we gewend geraakten aan het kunstgrasveld kwamen we goed in de match. We drukten Melsele dan ook op hun eigen helft en creëerden enkele mooie doelkansen. Na een domme duw van de thuisdoelman op Nick Fiers, moest Melsele met tien verder. Arthur Everaert  zette de daaropvolgende strafschop keurig om en bracht ons verdiend voor. Melsele was aangeslagen en wij bleven jagen op dat tweede doelpunt. Even later trapte Nick Fiers de bal tegen de netten. Voor het eerst dit seizoen gingen we de rust in met een voorsprong.”

“Het kwam er daarna vooral op aan om de rust te bewaren en om onnodige fouten te vermijden. We lieten de thuisploeg niet in de match komen en wilden zo snel mogelijk een derde keer scoren. Kwalitatief was het na de rust minder, ook al was het tegen tien man. De schrik om het nog af te geven was duidelijk in de ploeg geslopen. Toen Nick Fiers voor de 0-3 zorgde kwam de zege dichtbij. De nul houden zat er alweer niet in, maar in de slotfase legde Pelle Knapen de 1-4 overwinning vast.”

“Met het oog op de match tegen Meerdonk is dit een opsteker. Er van uitgaande dat Meerdonk toch al twaalf keer scoorde verwacht ik mij toch aan een moeilijke wedstrijd. Het zal belangrijk zijn om vanuit de organisatie te blijven spelen en vooral efficiënt te zijn in de afwerking.”

“Wetende dat in het tussenseizoen een viertal sterkhouders vertrokken zijn en geen versterking is aangetrokken van buiten de club putten we vooral vanuit de jeugd en belofteploeg. Het zal niet gemakkelijk zijn in dit overgangsjaar, maar het is ons doel om in derde provinciale te blijven. De trainers en vooral de spelers geloven erin en die ingesteldheid moeten we tot de dertigste wedstrijd vasthouden. Hopelijk wordt het harde werk beloond met nog een aantal overwinningen en kan Eksaarde, na verloop van tijd, een zorgeloze derde provincialer worden. We zijn op Melsele misschien wel aan een inhaalmanoeuvre begonnen, dat ons net als vorig seizoen het behoud kan schenken.”

Voetbal – 3de provinciale E (M) – FC Eksaarde