In tweede provinciale blijft BBC Wuitens Hamme de competitie domineren. De Wuitens zijn na vijf speeldagen nog steeds ongeslagen. Het voorbije weekend wonnen ze met 60-69 van Falco Gent.

Torben Onselaere (BBC Wuitens Hamme). Copyright: RV

“We wisten op voorhand dat Falco Gent een jeugdige ploeg had, bijgevolg hadden we ons voorbereid op een intensieve wedstrijd” aldus Torben Onselaere. “Het eerste kwart ging gelijk op. In het tweede kwart kwamen we, door een sterke defence van de Gentenaars, moeilijk tot scoren. Niettegenstaande deze mindere tweede kwart stonden we bij de rust slechts één punt achter.”

“Na de rust hebben we een versnelling hoger geschakeld en dankzij onze uitstekende defence en samenspel konden we een tienpuntenkloof maken. In het vierde kwart waren beide teams weer sterk aan elkaar gewaagd. We hebben dan geprobeerd om het tempo uit de match te halen, waardoor we onze voorsprong hebben kunnen vasthouden tot het einde.”

“Naast onze topscoorders Elias Dierckx en Wouter Rottiers heeft het volledige team het beste van zichzelf gegeven. Basketbal is een teamsport en slagen in een opdracht lukt alleen als iedereen zijn steentje bijdraagt. Het is trouwens zeer aangenaam om met deze ploeg samen te spelen. Op training zijn we steeds talrijk aanwezig en werkt iedereen gemotiveerd voor elkaar. Onze coach, Steven Mijs, weet ons telkens weer te motiveren om het beste van onszelf te geven. Het helpt natuurlijk dat we naast het plein ook een hechte groep zijn. Dit bevordert natuurlijk het teamspel.”

“We hebben nu een vijf op vijf en alle ogen zijn op ons gericht. Dat zal de volgende twee thuiswedstrijden niet anders zijn, te beginnen tegen Bavi Gent. Ik ben ervan overtuigd dat we voldoende kwaliteit en vertrouwen hebben om ook deze opdracht tot een goed einde te brengen. Al ben ik daar anderzijds ook liefst wat voorzichtig in, want een wedstrijd moet altijd gespeeld worden. Het blijft een sport en in de sport kan alles gebeuren. We gaan hard blijven trainen en werken want dat maakt een ploeg sterk.”

Basketbal – 2de provinciale (M) – BBC Wuitens Hamme