Met doelpunten van Gilles De Grove, Quinten Claeys (2) en Maxim Stevens ging Juventus Schoonaarde zondag met 0-4 winnen op SKN Sint-Niklaas. Hierdoor staan ze op een gedeelde derde plaats in de ranking. Komend weekend staat de topper tegen leider KSK Kieldrecht op het programma. Ondanks de ruime zege wil T1 Geert Mertens dat zijn spelers hun niveau opkrikken.

Coach Geert Mertens (KFC Juventus Schoonaarde).
Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.

“Het was van onze kant zeker geen wedstrijd op een hoogstaand niveau” beoordeelt Geert Mertens de prestatie van zijn team. “Ik vond de eerste helft langs beide kanten zwak, er waren teveel spelers die beneden hun normaal niveau presteerden. Het gevolg was dat we Sint-Niklaas in de wedstrijd lieten komen. Gelukkig kon Grisha Bracke, onze doelman, uitpakken met twee mooie reddingen.”

“Na de rust was het gelukkig beter en ook scherper. Dit zorgde er uiteindelijk voor dat we deze wedstrijd, met ruime cijfers, verdiend hebben gewonnen. Met alle respect voor de tegenstander, maar we zullen de komende weken tegen de topploegen uit een ander vaatje moeten tappen. Ondanks ons gunstig rapport van 15 op 15 is de boodschap nu ‘iedereen op scherp te zetten’.”

“De komende weken voetballen we tegen de top vijf en moeten we bewijzen dat we onze plaats in het klassement waard zijn. Zondag spelen we tegen Kieldrecht een regelrechte topper, ik twijfel er niet aan dat de motivatie in beide kampen groot zal zijn. Het wordt een wedstrijd op het scherp van de snee, met hopelijk een verdiende winnaar. Wij kijken er alvast naar uit.”

Voetbal – 2dee provinciale C (M) – KFC Juventus Schoonaarde