Na de 1-3 winst op Laarne-Kalken B en de gedeelde vierde plaats was de vreugde na afloop groot bij de PD Kruibeke aanhang. De Kruibekenaars hebben alvast bewezen klaar te zijn voor de confrontatie met leider FC Daknam.

Een winfie bij PD Kruibeke na de zege afgelopen weekend. Foto: RV.

“We hebben de match tegen Laarne-Kalken vanaf het begin in handen genomen” aldus Lars Van Damme. “Daarna hebben we hen niet meer los gelaten. Het was duidelijk dat ons middenveld heer en meester was van het gebeuren. Onder leiding van Vinni Baecke en kapitein Jonas Van Moer stond het ook achterin stabiel.”

“Na de 0-1 kort voor de rust hebben we, in het begin van de tweede helft, doorgedrukt. Dit resulteerde op enkele minuten tijd in een 0-3 voorsprong. In de slotfase kregen we nog een goal tegen maar daar neem ik weinig aanstoot aan. Deze zege leidde ons tegen een directe tegenstander naar een solied resultaat, waarbij bovendien elke spits zijn goal meepikte.”

“Zaterdag komt FC Daknam op bezoek, wat vooral een blij weerzien is met collega Timo Anthuenis. Na het wegzakken van WS Sombeke is Daknam titelkandidaat nummer één en meteen ook torenhoog favoriet voor zaterdag. Bovendien spelen zij met El Hamdaoui en Haudachi met twee sterkhouders uit de reeks. We zullen ons kuiten mogen insmeren en toch ook wel hopen op regen.”

“Als we de blessuregolf binnen de kern bekijken mogen we zeker en vast tevreden zijn met onze vijfde plaats. Het is namelijk zo dat we al enkele weken met een vijf à zes spelers uit onze reservekern spelen. Niettegenstaande dat staan we nog steeds bij de mensen. Het is dan ook onze ambitie om op het eind van het seizoen in de top vijf te staan.”

Voetbal – 4de provinciale E (M) – PD Kruibeke