Afgelopen zaterdag moest VC Oudegem het onderspit delven in de bekerconfrontatie in en tegen Asterix AVO. Maar lang mogen Marlies Janssens en co niet stilstaan bij dit verlies. Morgenavond om 20u wacht in de sporthal van Sint-Gillis-Dendermonde het Europees treffen met FC Porto.

Marlies Janssens (VC Oudegem A).
Foto: Lotto Volley League

“Ik hou toch wel een zuur en ontgoocheld gevoel over aan de nederlaag tegen Asterix Avo”, blikt Janssens terug. “Uiteraard was er de hoop om het bekeravontuur verder te zetten. Iedereen wil de fantastische ervaring om te spelen in het sportpaleis meemaken. Op zich hadden we de Beverse dames onder controle, maar we maakten simpelweg te veel individuele fouten. We probeerden om een hoge opslagdruk te creëren maar 16 opslagmissers is van het goede te veel. We wilden heel graag maar misschien hebben we het daarmee geforceerd. Alleszins kunnen we alleen maar leren uit onze fouten. Op voorhand hadden we wel zoiets van als Asterix gewoon beter is, dat we dan met een opgeheven hoofd het veld konden verlaten. Maar nu hebben we ons eigen niveau niet gehaald.” Op zich is een verlies tegen een favoriet misschien minder erg dan tegen een mindere tegenstander. “Natuurlijk is het wel zo dat wanneer je tegen een mindere tegenstander speelt, je dan wel de rol van favoriet krijgt toebedeeld. En dan moet je het nog zien af te maken.”

In Dendermonde en omstreken kijkt men ondertussen uit naar de Europese confrontatie tegen FC Porto. Het roze legioen zal ongetwijfeld in grote getale aanwezig zijn in de sporthal van Sint-Gillis-Dendermonde. “Deze tegenstander heeft enkele Amerikaanse en Braziliaanse speelsters in de rangen. Dat FC Porto een sterke ploeg heeft is een understatement”, gaat Marlies Janssens verder. “We zullen ons niveau moeten halen. Maar zo’n Europese match blijft steevast iets speciaal. Bovendien is het met een heen- en terugwedstrijd. We zouden natuurlijk graag een ronde verder geraken. En hopelijk kunnen we in de thuiswedstrijd van donderdag de basis leggen. Dat we nu ook thuis spelen is leuk. Want voor nieuwjaar spelen we maar vier maal op eigen veld. Na deze match spelen we in onze thuishaven nog tegen Gent en Antwerpen”, besluit Janssens.