E. Zele B zag op slag van rust SK Oudegem op voorsprong klimmen. Daarna toonde Eray Dogan zijn trefzekerheid, met een loepzuivere hattrick bezorgde hij de Zelenaars een 3-1 overwinning. Het is dan ook uitkijken of Zele leider Rangers Opdorp de eerste nederlaag van het seizoen kunnen toedienen.

Eendracht Zele B-coach Eddy Steenhaut moest zijn spelers even wakker schudden. Copyright: Qwopix – Marijn De Keyzer

“We zijn tegen SK Oudegem sterk aan de wedstrijd begonnen” aldus goalgetter Eray Dogan. “In de eerste twintig minuten hadden we twee grote kansen, die we jammer genoeg niet hebben afgemaakt. Het gevolg was dat Oudegem in de wedstrijd bleef. In de eerste helft bleven we het spel domineren, maar we kregen het deksel op de neus en keken bij de rust tegen een 0-1 achterstand aan.”

“De coach heeft ons in de kleedkamer wakker geschud, waardoor we scherp uit de kleedkamers zijn gekomen. Via een penalty wisten we gelijk te maken en dat heeft ons een enorme boost gegeven. We gingen dan ook op zoek naar de 2-1 en die kwam er na een mooi afstandsschot. Al snel volgde het derde doelpunt en dat zorgde voor frustraties bij Oudegem. Daarna kregen de bezoekers nog wat kansen, maar hun tweede doelpunt bleef uit.”

“Nu volgt Rangers Opdorp, maar met de kwaliteiten die we in de ploeg hebben kunnen we het hen zeker moeilijk maken. Het zal ongetwijfeld één van de moeilijkere wedstrijden van het seizoen worden. Eerlijk gezegd vind ik dat we een hogere plaats in het klassement verdienen. Jammer genoeg hebben we punten laten liggen in wedstrijden waar we beter waren dan de tegenstander. We hopen alleszins in de linkerkolom te eindigen.”

Voetbal – 3de provinciale E (M) – E. Zele B