De dames van DHC Waasmunster beleven een moeilijk seizoen. Het voorbije weekend verloren ze van Eupen. Ze maken zich nu op om zaterdag Sprimont het vuur aan de schenen te leggen.

Mante van Damme (DHC Waasmunster). Copyright: RV

“Vorig seizoen zijn drie speelsters van onze basisploeg gestopt” stelt Mante van Damme. “Dit gat vangen we op met heel jonge speelsters. We waren er ons op voorhand van bewust dat we dit seizoen zouden moeten knokken. Maar we geloven in het talent van onze eigen jeugd. Ik ben als 25-jarige momenteel de oudste van onze basisploeg. Het grootste deel van onze bank bestaat uit 18-jarigen, die hun eerste seizoen op hoog niveau spelen. In de heenronde was het voor ons vaak net niet.”

“Onze twee vorige matchen waren tegen Sint-Truiden en Eupen, de nummers één en twee. Tegen Sint-Truiden konden we twintig minuten mee, daarna zijn zij uitgelopen en werd het duidelijk dat ze terecht op de leidersplaats staan. Het vorig weekend zijn we door de examens met een zeer beperkte kern naar Eupen gegaan. Ons hoofddoel was om dingen uit te proberen in het vooruitzicht van de twee komende wedstrijden. We zijn sterk aan de match begonnen en hebben laten zien dat we ons vel duur zouden verkopen. We zijn zelfs met een 11-13 voorsprong de rust ingegaan. Het was pas in de 47ste minuut dat Eupen over ons kon gaan. Op dat kantelmoment lukte bij ons de aanval niet meer en vonden zij terug hun spel. Ik kijk dan ook met trots terug naar deze wedstrijd. We hebben laten zien dat we het waard zijn om in eerste nationale te spelen en dat we een echt team zijn dat elke wedstrijd strijd.”

“Natuurlijk is er ook een beetje teleurstelling want er zat meer in. Wetende dat we in de heenronde nog afgingen tegen Eupen met 26-47 hebben we bewezen dat we het wel degelijk kunnen.We hebben er ons doel van gemaakt om dat in de laatste twee wedstrijden van dit jaar ook te tonen.We spelen in 2022 nog tweemaal thuis, eerst tegen Sprimont en vervolgens tegen Overpelt. We gaan er als één team alles aan doen om deze matchen te overheersen.”

“De teamspirit zit zeer goed, zo zijn we bijvoorbeeld na de wedstrijd tegen Eupen nog doorgereden om het duel tussen Eynatten en Sprimont te gaan bekijken. Zo hadden we een ideale wedstrijdvoorbereiding. Dit benadrukt de motivatie bij iedereen. Week na week merk je dat we steeds meer onze plaatsen vinden, maar ook elkaar. We roepen dan ook onze supporters op om de komende twee thuiswedstrijden achter ons te staan als één blok. Op die manier hopen we met een goed gevoel 2023 te kunnen ingaan.”

Handbal – 1ste nationale  (V) – DHC Waasmunster