In derde provinciale E is het uitkijken wie het klassement zal aanvoeren bij de winterstop. Dit zal de komende twee matchen wellicht worden uitgemaakt tussen Haasdonk B en SV Blauw Wit Temse, al mag men ook Robur niet uit het oog verliezen. Vorige week leken de ex-scheepsbouwers tegen Melsele B af te stevenen op een vlotte zege. Toen de bezoekers, met nog een halfuur te spelen, de 3-2 maakten kwam de spanning opnieuw in de wedstrijd.

Dante Meul (SV Blauw-Wit Temse).
Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.

“Het laatste halfuur van de wedstrijd was het inderdaad best terug spannend” aldus Dante Meul. “Over het algemeen gezien was het een evenwichtige match tussen twee ploegen die wilden voetballen. Melsele B zette na de aansluitingstreffer toch wel nog wat druk om de gelijkmaker te kunnen scoren. Niettegenstaande creëerden ze weinig echte kansen. Als we gans de wedstrijd in ogenschouw nemen dan hadden wij de beste kansen, ik vind dan ook dat dit een terechte uitslag is. Dit was meteen ook onze laatste thuiswedstrijd van de heenronde, met 19 op 21 kan je dan ook stellen dat we thuis op ons sterkst zijn.”

“Nu volgt Doorslaar B, die op de voorlaatste plaats staan. Dit wil zeker niet zeggen dat we deze wedstrijd te gemakkelijk mogen opvatten. In voetbal is het meestal zo dat wanneer je de tegenstander onderschat, je deze matchen meestal verliest van jezelf. We hebben in onze ploeg ervaring genoeg om te weten dat je nooit een tegenstander mag onderschatten. We gaan ook zondag uit van onze eigen sterkte en zoals alle weken gaan we trachten om de drie punten mee huiswaarts te nemen.”

“Het klopt dat we kans maken om bij de winterstop op de eerste plaats te staan, aangezien Haasdonk B nog twee moeilijke wedstrijden voor de boeg heeft. Ik kan je verzekeren dat we als groep daar totaal niet mee bezig zijn. Vanuit het bestuur is dan ook geen druk, niks moet, alles mag. Dit is dan ook het uitgangspunt van de spelersgroep en de trainers. We bekijken het match per match en maken veel plezier zowel op als naast het veld. Dit is trouwens één van de grote kwaliteiten van onze groep, we zijn dan ook eerder een vriendengroep dan een spelersgroep. Dat betekent ook dat je net iets meer voor elkaar vecht, waardoor je in moeilijke wedstrijden vaak aan het langste eind trekt.”

Voetbal – 3de provinciale E (M) – SV Blauw Wit Temse