In de zestiende finale van de Beker van Oost-Vlaanderen heeft Panters Baasrode Zottegem B verslagen met 76-87. Hiermee wisten ze zich te plaatsen voor de volgende ronde. Ook in de competitie loopt het uitstekend voor Panters, daar voeren ze momenteel het klassement aan. Voor komend weekend staat alvast de derby tegen de Sint-Niklase Condors geprogrammeerd.

Wannes Verreydt (BBC Panters Baasrode).
Foto: Oh Shoot Fotografie! – Dorien Verhulst.

“Zottegem B was aan de wedstrijd begonnen met een voorgift van vijf punten, maar we konden hen direct bijbenen” klinkt het bij Wannes Verreydt. “Bizar was dat het daarna iets minder vlot verliep, zo hadden we wat moeite met hun zone defence en ook onze afwerking liep niet goed. Uiteindelijk zijn we er in het derde quarter overgegaan en hielden we voor de rest van de wedstrijd de controle.”

“Voor de competitie volgt nu de derby tegen Sint-Niklase Condors. Deze wedstrijd is zeer belangrijk en uiteraard willen we deze zeer graag winnen. We beseffen dat dit vanzelf zal gaan. Sint-Niklaas beschikt over een zeer brede ploeg. Hier en daar hebben ze wat jonge spelers, maar ze beschikken vooral over een zeer ervaren ploeg. Hoe dan ook willen we onze ‘winning streak’ komend weekend verder zetten. Op training werken we super hard en dat wordt elk weekend opnieuw beloond.”

Basketbal – 2de landelijke  (M) – BBC Panters Baasrode