Rupelmonde pakte op de eerste speeldag van het nieuwe jaar fors uit. In de strijd onderaan het klassement wonnen ze met 6-1 van hekkensluiter Meerdonk. Het was Dario Weyn die al vroeg in de wedstrijd zijn team de weg wees, al lukte El Madani nog de gelijkmaker. Na de rust nam de thuisploeg afstand met doelpunten van Van Goethem, Potithai en Vandermeiren (3).

Maarten Vandermeiren (Ol. Rupelmonde) legde er drie binnen tegen Meerdonk. Foto: Qwopix – Marijn De Keyzer.

“We zijn goed aan de wedstrijd begonnen met inderdaad een snelle voorsprong met een kopbaldoelpunt van mezelf” aldus Dario Weyn. “Daarna kwam Meerdonk wat meer in de match en uiteindelijk kwam daar dan ook een doelpunt van. Dat lag ook aan onszelf doordat we een slechte eerste helft hebben gespeeld.”

Dario Weyn maakte de 1-0. Foto: RV.

“Na de rust kwamen we gelukkig wat scherper uit de kleedkamers en redelijk snel maakte Van Goethem de 2-1. Meerdonk kwam nog opzetten en creëerde nog een paar kansen. Na een fout in het strafschopgebied maakte Potithai er van op de stip 3-1 van. We hebben de tweede helft op een zeer volwassen manier uitgespeeld en met nog drie doelpunten van Vandermeiren werd het 6-1.”

“Die drie punten waren broodnodig, ze zijn zeer belangrijk voor ons. Volgende week komt Doorslaar B op bezoek, we mogen ons opnieuw aan een moeilijke wedstrijd verwachten. Hoe dan ook we moeten opnieuw volop voor de drie punten gaan, zodat we even wat ademruimte krijgen.”

Voetbal – 3de provinciale E (M) – Ol. Rupelmonde