Svelta Melsele is de voorbije speeldag met 1-2 gaan winnen op het veld van SK Oudegem. Hierdoor blijven de Melselenaars zicht houden op de vijfde plaats. Het was Thibault Verdoodt die de Waaslanders na amper vier minuten al op voorsprong zette. Halfweg de eerste helft stonden de bordjes opnieuw in evenwicht, tot Yarno Vermeire op tien minuten voor rust de 1-2 tegen de netten trapte.

Thibaut Verdoodt (Svelta Melsele B). Foto: RV.

“We wisten op voorhand dat mooi voetbal brengen moeilijk ging worden” klinkt het bij een tevreden Thibaut Verdoodt. “We hebben de wedstrijd aangevat met veel inzet en grinta. We zijn meteen goed van start gegaan en op een voorzet kopte ik de bal in de benedenhoek binnen. Kort daarop waren we op een hoekschop niet alert genoeg waarop een vrijstaande verdediger binnenkopte. Op een stilstaande fase hebben we dan de 2-1 gescoord.”

“Ik vond ons defensief goed staan, we hebben over gans de match gezien niks weggegeven.  Het was eerder een moeilijke knock partij, maar dan nog waren de beste kansen voor ons. Naar mijn mening hebben we dan ook verdiend gewonnen. Oudegem is een vrij stugge ploeg, die niet al te gemakkelijk te verslagen is. In het laatste kwartier hebben ze wel nog rood gepakt.”

“Uiteraard zijn we heel blij met deze goede start. Met de inhaalmatch tegen Zele B kunnen we eventueel een mooie zaak doen. We hebben een jonge, voetballende ploeg die als het

moet ook op inzet kan winnen. Dat hebben we op Oudegem getoond.”

“We hebben ons doel niet per se op de top vijf gezet, maar als ploeg ambiëren we die plek natuurlijk wel. Ik hoop dat we gewoon verder kunnen doen op dit elan. We zien wel match per match, kwaliteit is er zeker. Ik hoop vooral dat we gespaard blijven van blessures. Zaterdag spelen we dan tegen Hamme-Zogge en dat is een ontmoeting waar we ook naar uitkijken. Hamme-Zogge is, naar mijn mening, één van de best voetballende teams van de reeks. In de heenronde hebben we ginds met 0-1 gewonnen en we hopen dat natuurlijk in eigen huis een tweede keer te doen. Uiteraard zal dat allesbehalve een makkelijke opgave worden.”

Voetbal – 3de provinciale E (M) – Svelta Melsele B