In de strijd in de top van het klassement verloren de Sint-Niklase Condors met 70-68 op het veld van Black Boys Erpe-Mere. We blikten even terug met Manu Smet.

Manu Smet (BC Sint-Niklase Condors).
Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.

“Het is inderdaad een spijtige nederlaag geworden op Erpe-Mere” aldus Manu Smet. “Dit was echt de uitgelezen kans om hen in eigen huis te kloppen, we hebben echt gans de wedstrijd geknokt. Van bij het begin van de match zaten we goed in de wedstrijd. In het tweede quarter konden we zeven punten uitlopen. Vaak zochten en vonden we ook de goede optie, alleen viel ons shot niet. Was dat wel gelukt dan hadden we aan de rust al een veilige voorsprong gehad. Jammer genoeg zorgden enkele domme balverliezen ervoor dat de thuisploeg met een kleine voorsprong kon gaan rusten.”

“Ook in de tweede helft bleef het spannend, al vond ik dat de scheidsrechters ons te vaak bestrafte met licht gefloten aanvallende fouten. Bovendien kreeg onze coach een tweede technische fout omdat hij even over de zijlijn stapte en daardoor op het veld stond te coachen. Het is echt belachelijk om op die manier een tweede technische fout te geven.”

“Dat neemt niet weg dat we er bijna inslaagden om een achterstand van tien punten goed te maken. Dit gebeurde dankzij scores van Aäron Ceriez en Stijn De Clerck, waardoor we met nog een minuut te spelen een punt voor kwamen. Jammer genoeg hebben we die voorsprong niet kunnen vasthouden, want met vrijworpen legde Erpe-Mere de eindstand vast.”

“Donderdagavond spelen we thuis, voor de 1/8ste finale van de Beker van Oost-Vlaanderen, opnieuw tegen hen. Uiteraard gaan we er alles aan doen om revanche te nemen, al hadden we liever zaterdag de competitiewedstrijd gewonnen.”

“Het is onze ambitie om mee te spelen voor de titel, al wordt het heel lastig. Ik denk dat daarvoor nog een vijftal ploegen in aanmerking komen. Ongetwijfeld zullen er in de komende matchen wel nog wat verrassende uitslagen volgen. Wat ons betreft wordt tijd dat we een topwedstrijd winnen, anders zal de titel er niet inzitten.”

Basketbal – 2de landelijke (M) – BC Sint-Niklase Condors