Op de eerste speeldag van het nieuwe jaar namen de dames van KSK Beveren het op tegen Drongen B. Nadat Beveren 2-0 was achter gekomen zorgde Liselot Praet voor de aansluitingstreffer. De drie punten moesten ze echter aan Drongen B laten. Pas op 20 januari staat de volgende competitiematch op het programma, dan neemt KSK Beveren het op tegen FC Merelbeke.

De dames van KSK Beveren. Foto: RV.

“Voor de jaarwisseling hadden we tegen Olsa Brakel, niettegenstaande de 3-0 nederlaag, een zeer sterke teamprestatie neergezet” klinkt het bij Sanne Corten. “Het was dan ook het opzet om tegen Drongen B met hetzelfde tactisch plan de wedstrijd aan te vatten. Blijkbaar waren we niet wakker genoeg want al na vier minuten opende een efficiënt Drongen de score. Hierdoor waren we al snel op achtervolgen aangewezen. We speelden echter, naar onze normen, een te zwakke eerste helft.”

“Na enkele tactische bijsturingen kregen we het eerste kwartier van de tweede helft meer grip op het gebeuren. Bovendien speelden we enkele mooie kansen bij elkaar. Net op het moment dat de gelijkmaker in de lucht hing, trilden de netten voor een tweede maal aan de overzijde. Deze 2-0 achterstand deed ons opnieuw de grip verliezen, al konden we nog snel de aansluitingstreffer maken. Meer zat er jammer genoeg niet in, waardoor we het nieuwe jaar spijtig genoeg met een valse noot hebben ingezet.”

“Het is duidelijk dat leider Olsa Brakel aan een schitterend seizoen bezig is. Vorig seizoen heb ik in tweede nationale tegen hen gevoetbald en ik herinner mij dat dit toen een zeer stugge ploeg was. Voor het huidig seizoen hebben ze kwalitatieve speelsters aan getrokken met de bedoeling om zo snel mogelijk terug te promoveren. Naar mijn gevoel zijn de andere ploegen sterk aan elkaar gewaagd. Geen enkele ploeg wint matchen met 5-0 of met de vingers in de neus.”

“Het doel van KSK Beveren voor dit seizoen is top vijf spelen. Momenteel is ons spel nog te wisselvallig om al met zekerheid te kunnen zeggen dat we dit doel ook effectief zullen halen. Uiteraard blijven we hiervoor verder werken in de tweede seizoenshelft.”

“Het klopt dat onze volgende competitiematch pas op 20 januari is. Dit heeft te maken met het oneven aantal ploegen in de reeks, op die manier is er per speeldag steeds een team vrij. We overbruggen deze periode met een oefenwedstrijd tegen Mortsel op 13 januari.

Voetbal – 1ste provinciale (V) – KSK Beveren