Na het verlies tegen VVC Brasschaat moesten de dames van Svelta Melsele vorig weekend ook de duimen leggen tegen Famkes Westhoek Diksmuide Merkem B. Na een halfuur wedstrijd keken ze tegen een 0-2 achterstand aan. Het werd uiteindelijk een 2-3 nederlaag. We vroegen kapitein Lien Wyndale om een reactie.

Lien Wyndaele (Svelta Melsele dames). Foto: RV.

“We hebben al twee weken op rij een mindere wedstrijd gespeeld” klinkt het bij Lien Wyndaele. “Net als tegen Brasschaat konden we ook tegen Merkem ons voetbal niet brengen. Het was te flauw, kortom het was niet goed genoeg. We hadden tegen Merkem meerdere kansen, maar jammer genoeg kregen we de bal maar twee keer tegen de netten.”

“Als je bovendien drie goals weggeeft, dan kan je ook geen drie punten verwachten. Zaterdag moeten we op bezoek bij het nummer twee Drongen. We moeten daar tonen dat we meer in ons mars hebben dan de vierde plaats waar we nu staan. Ik verwacht van de ganse ploeg een reactie na de twee mindere weken. Dat zal ook nodig zijn, we mogen Drongen absoluut niet onderschatten.”

“We moeten vooral continuïteit in ons spel brengen en eigen blijven aan onze speelstijl. We wisselen hele goede wedstrijden af met mindere prestaties. In verband met het klassement hadden we bij aanvang van de competitie geen bepaalde plek in gedachten. Maar na zeventien wedstrijden moeten we vaststellen dat we onszelf niet altijd beloond hebben. Onze ploeg heeft voldoende kwaliteiten in huis om het elke ploeg in onze reeks moeilijk te maken. Het is aan ons om dat ook te tonen, hier hebben we nu nog negen wedstrijden voor. Laat ons daar zaterdag op Drongen al mee beginnen.”

Voetbal – 2de nationale (V) – Svelta Melsele dames