Vanavond treft Mini Sint-Gillis-Waas met Ardooie het nummer vijf uit de klassering. Het verschil tussen beide teams is vier punten. Bram Mennes hoopt mits winst een stap dichter bij die top vijf te komen.

Bram Mennes (Mini Sint-Gillis-Waas).
Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.

“Na onze recente zes op zes staan we opnieuw mooi in de middenmoot. Zo kunnen we ook rustiger ademhalen. Toch was onze prestatie tegen rode lantaarn Nazareth niet van een hoog niveau. We haalden gelukkig wel de verplichte punten binnen”, vertelt kapitein Bram Mennes. In de confrontatie van deze avond zullen ze een hoger spelpeil op de mat moeten brengen. “Ardooie is momenteel misschien wel de ploeg in vorm. We zullen dus inderdaad veel scherper moeten spelen. De focus en concentratie moeten omhoog om punten te kunnen pakken. In onze Karel-Arena kunnen we gelukkig altijd net iets meer. De drie punten thuis houden is ons doel. We hopen dat als we winnen de strijd om de vijfde plaats terug open ligt. De play-off plaatsen, plaatsen één tot vier, lijken op deze moment iets buiten ons bereik te liggen.”
“In de heenronde speelden we gelijk. Dat was ook een correcte weergave van de wedstrijd. Doorheen de wedstrijd was er telkens maar één goal verschil. We waren toen echt aan elkaar gewaagd. Maar de laatste weken is Ardooie goed op dreef, met zeges tegen Deftinge en Maldegem.”
Mini Sint-Gillis-Waas zal normaal gezien aantreden met volgende spelers: Bram Mennes, Jari Bosman, Jarne Verstraeten, Floris Prinsen, Koen De Wilde en Samarony Goossens.