De reguliere competitie zit er nagenoeg op. Voor Asterix Avo staan er nog twee toppers op het programma. Zaterdag komt VDK Gent langs in de Beverse topsporthal. En volgende week staat er de verplaatsing naar VC Oudegem op het programma.

Anna Koulberg (Asterix Avo) in actie. Foto: Qwopix – Marijn De Keyzer.

Na de eindzege in de beker van België kijkt Anna Koulberg met haar ploeggenoten wederom de Gentse formatie van coach Stijn Morand in de ogen. “Vermoedelijk zullen zij zich willen revancheren voor het verlies in de bekerfinale”, stelt Anna Koulberg. “Alleen gaan wij dat niet laten gebeuren. In die finale hebben we laten zien dat we hen aankunnen. Het zal erop aankomen om heel scherp te starten. We willen immers de play-offs starten op de eerste of tweede plaats.”
In de bekerfinale werd het een spannende vijfsetter. Ook nu zou het wel eens spannend kunnen worden. “Het zal wederom een confrontatie worden met bijzonder veel opslagdruk langs beide kanten. Daarnaast zal de wedstrijd van zaterdag bepalend zijn voor de startpositie in de play-offs. We zullen zes op zes moeten halen om op die eerste plaats de eindfase te starten. We hebben met VDK Gent en VC Oudegem nog twee stevige matchen voor de boeg. We zullen twee maal heel scherp moeten starten, en dit doortrekken.”

Met al een trofee op zak kan het, ongewild, wat decompressie opleveren in de hoofden van de Beverse speelsters. “Dat was duidelijk in de wedstrijd van vorige week tegen Volley Haasrode Leuven. Want het was toch iets spannender dan normaal, en dat was niet nodig. Op papier en met de 0-3-zege was het niet te merken, maar we voelden het toch wel. Als jong team leren we hier ook weer uit. Onze coach was ook attent dat dit kon, en hij was doorheen de week ook al niet tevreden over het niveau op de trainingen. Het kon beter, en het moest ook beter. Maar de afgelopen week hebben we weer hard getraind waardoor we de match van zaterdag helemaal zien zitten.”

Met Anja Duyck en Sacha Koulberg als ouders en volleybal-coryfeeën heeft Anna het volleybal-DNA van geen vreemden. “Maar volleybal-advies van mijn ouders krijg ik niet. Ze trachten zich er ook niet teveel mee te moeien. Ik mag echt mijn eigen ding doen, en dat vind ik best fijn zo”, besluit Anna Koulberg.