Na de overstap van Rony Eeckhaut van WS Meerdonk naar FC Sint-Niklaas stelde de club Pieter Jacobs aan als zijn vervanger. Deze heeft een verleden bij de club en werd onmiddellijk bereid gevonden om de eerste ploeg te leiden. Dit was meteen ook succesvol vermits de groen/witten de voorbije speeldag met 3-2 wonnen van Ol. FC Rupelmonde. Komend weekend wacht hen, met de uitwedstrijd naar leider FC Moerbeke, een zware opdracht.

Nieuwbakken coach Pieter Jacobs (WS Meerdonk). Foto: RV.

“Toen mij de vraag gesteld werd om T1 te worden was mijn keuze snel gemaakt” klinkt het bij Pieter Jacobs. “WS Meerdonk is dan ook de club van mijn hart, als ik ergens kan helpen dan doe ik dat met heel veel plezier. Ik ben al sedert mijn zes jaar aangesloten bij de club en van mijn achttien jaar ben ik jeugdtrainer. Dit heb ik een viertal seizoenen gecombineerd met de taak van T2. Het absolute hoogtepunt was het seizoen 2017-2018 waar zowel de eerste ploeg als de beloften kampioen zijn geworden. Het seizoen 2020-2021 was mijn laatste als trainer van de beloften. Nu combineer ik de functie van T1 met deze van jeugdtrainer bij de U15. Dit is een fantastische groep jonge gasten, die ik zo goed als mogelijk dingen probeer bij de brengen, zowel qua voetbal als qua beleving.”

“Voor de match tegen Rupelmonde heb ik niet veel veranderd. Ik heb wel enkele accenten anders gelegd en vooral op de Meerdonkse mentaliteit die absoluut terug in de ploeg moest komen. Ik wil een groep zien die knokt voor elke morzel grond. Dat is voor mij de basis en dat hebben we vorig weekend gecombineerd met goed voetbal. Dit heeft geleid tot een verdiende overwinning. De komende zeven matchen gaan we ons vel zo duur mogelijk verkopen, ongeacht de tegenstander. Het opzet is om het seizoen met een positieve noot af te sluiten. Dat is, wat mij betreft, het minste wat we kunnen doen voor onze hardwerkende vrijwilligers en bestuur.”

Voetbal – 3de provinciale E (M) – WS Meerdonk