In eerste provinciale ontvangt Basics Melsele B de buren van Scheldejeugd Temse. Beide teams strijden voor een plaatsje in de play-offs. Maar wat dit duel nog specialer maakt is dat Melselecoach Jordy Van Haver het opneemt tegen de ploeg waar het 28 jaar geleden allemaal begon voor hem.

Jordy Van Haver (Basics Melsele B). Foto: RV.

 “Het klopt dat wij met Basics Melsele B aan een mooi seizoen bezig zijn” aldus Jordy Van Haver. “Ik ben echt wel zeer tevreden over de groei van het team, maar ook over de motivatie van de spelers die afzakken van de A-ploeg. Laat me duidelijk zijn, ons werk is zeker nog niet af. Onze eerste doelstelling nu is ons verzekeren van een plaatsje in de play-offs.”

“Als geboren en getogen Temsenaars is deze derby echt wel iets speciaals. 28 jaar geleden heb ik daar mijn eerste basketbal stapjes gezet. Ik heb daar bovendien ook een paar mooie seizoenen meegemaakt als seniorspeler en dit samen met mijn broer Michiel. Ik heb daar ook een aantal goeie kameraden aan overgehouden. Dat neemt niet weg dat op het einde van de rit het hem, net zoals in alle andere matchen, maar om drie punten gaat. Die we uiteraard graag in Melsele houden.”

“Een derby is sowieso altijd iets speciaals, maar is ook moeilijk in te schatten. Aangezien onze A-ploeg op dat zelfde moment op Ieper speelt, gaan we niet volledig staan. Door de vele blessures bij het A-team zijn er een aantal spelers van de B-ploeg die mee afreizen naar Ieper. Het is aan de jonge gasten om hun kans te grijpen en dit als team op te vangen. Ik vermoed dat er wel wat supporters zullen aanwezig zijn, we gaan hun steun alleszins goed kunnen gebruiken.”

Basketbal – 1ste provinciale (M) – BBC Basics Melsele B