De voorbije speeldag klopte Avanti Stekene VW Hamme met 1-2. Nog voor de wedstrijd goed en wel van start was gegaan scoorden de bezoekers langs Christophe Van Gysel de openingstreffer. Een kwartiertje later stond de score opnieuw in evenwicht, met een doelpunt van Rik De Kuyffer. Met nog tien minuten op de klok lukte Tjorven Melens de 1-2. We vroegen Jess De Rudder die, in zijn jeugdjaren, nog bij de Wuitens gevoetbald heeft om een reactie.  

Jess De Rudder (Avanti Stekene) in een duel met Sander Claeys (VW Hamme). Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.

“Ik heb inderdaad deels Hams bloed door mijn aderen stromen aangezien mijn mama van Hamme is” luidt het bij Jess De Rudder; “De helft van mijn familie woont dus in Hamme, mijn peter is altijd al een grote fan van Vigor geweest. Soms moet hij toch eens voor Avanti kiezen. Zelf heb ik nog bij Vigor gespeeld tot mijn 13/14 jaar.”

 “Ik vind dat we de wedstrijd slim hebben aangepakt. Als je dan al na amper één minuut wedstrijd 0-1 voor staat, dan is dat een mooie bonus om mee te beginnen. We hebben bij wijze van spreken Hamme de bal gegeven en zelf gespeeld vanuit een goed en sterk georganiseerd blok.”

“Komende weekend volgt de wedstrijd tegen Roeselare en ik denk dat dit een beetje hetzelfde zal zijn als tegen VW Hamme. Roeselare beschikt over een goede ploeg en heeft, na een dipje, terug zijn niveau gevonden. Het is ook een club met een palmares op een hoger niveau en het wil daar zo snel mogelijk terug naar toe.”

“Zelf zijn we stappen voorwaarts aan het zetten, we proberen dan ook elke kans die zich voordoet te grijpen. We gaan dat dus ook proberen doen tegen Roeselare, winnen zou natuurlijk leuk zijn. Als we die wedstrijd niet verliezen zetten we, volgens mij, een grote stap voorwaarts in de richting van de eindronde.”

De foto’s van deze wedstrijd zijn te vinden op https://www.oypo.nl/F33CADB3D51564DA of via https://www.sportregio.be/foto-album/.

Voetbal – 3de afdeling A (M) – Avanti Stekene