Robur heeft zondagnamiddag zwaar uitgehaald tegen de buren van KAV Dendermonde. Het werd een ruime 0-7 overwinning. Doordat Klinge onderuit ging tegen Hoogeinde neemt Robur, op drie speeldagen voor het einde van de competitie, de koppositie over. Komende zondag nemen ze het op tegen Svelta Melsele B.

Yarne Philips (KVK Robur). Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.

“Doordat Dendermonde hun twee vorige wedstrijden had gewonnen waren we toch wel op onze hoede voor deze derby” klinkt het bij Yarne Philips. “Bovendien hadden we op de openingsspeeldag tegen hen verloren met 0-2. Het feit dat het gras niet gemaaid was, was voor ons als voetballende ploeg zeker niet in het voordeel. In het begin van de match vergde dit toch wel wat aanpassing.”

“Van bij het begin van de match hebben we het heft in eigen handen genomen. Zelf opende ik, na een knappe actie van Robbe Van Leeuwe, de score. We hebben daarna nog meer druk naar voor gezet, waardoor de thuisploeg er moeilijk uitkwam. Met mooie combinaties konden we nog voor de rust de score uitdiepen, met eerst een own-goal gevolgd door een doelpunt van Robbe Van Leeuwe. Hierdoor konden we met een geruststellende score de rust ingaan.”

“Tijdens de pauze gaf de trainer ons de opdracht mee om scherp te blijven. Onze tweede helft kon niet beter starten, want al snel kon ik de 0-4 aantekenen. In plaats van op onze lauweren te gaan rusten is iedereen blijven vechten voor elke bal. Met goals van Jens Bogaert, Jarno Thierens en Robbe Van Leeuwe werd het uiteindelijk 0-7.”

“Ik heb van deze wedstrijd vooral onthouden dat we ons jong elftal heel gedreven en op een volwassen manier hebben gevoetbald. Dankzij ons overwinning en het puntenverlies van de concurrenten nemen we terug de leiding. Op drie matchen voor het einde nadert stilaan de ontknoping, het kan nog alle kanten uit. We leggen onszelf geen druk op en bekijken het week na week, wedstrijd na wedstrijd.”

“We hebben nog een zwaar programma, maar we gaan zoals we de voorbije weken gedaan hebben met enorm veel plezier voetballen. We zien wel waar we stranden. Van bij aanvang van de competitie was het onze ambitie om de eindronde te spelen. Op dit moment hebben we nog niets in handen. Het zullen nog drie finales worden, te beginnen tegen ons zwart beest Melsele B. We gaan hen zeker niet onderschatten. Ik doe dan ook graag een oproep naar onze supporters toe om ons massaal te komen steunen.”

Voetbal – 3de provinciale E (M) – KVK Robur