Het is aan niet veel ploegen gegeven om het jaar van de promotie direct mee te strijden voor een plaats in de top vijf. Sp. St. Gillis-Waas klokte na de reguliere competitie af op de vierde plaats en verzekerde zich hiermee van een plaatsje in de eindronde. Daarin moesten ze zondag met 1-2 de duimen leggen tegen de buren van H. Sinaai.

Bo De Moor (FC Sp. St-Gillis-Waas). Foto: Qwopix – Marijn De Keyzer.

“We hebben in de eerste twintig minuten goed gespeeld, alleen vergaten we onze kansen af te werken” aldus kapitein Bo De Moor. “Even voorbij het halfuur wist Sinaai de 0-1 te maken en ook daarna kwamen we nog een paar keer goed weg.”

“Na de rust lag het tempo iets lager en dankzij – alweer – een doelpunt van Louis Thyssen scoorden we de gelijkmaker. Daarna hebben we eigenlijk geen al te grote kansen meer gecreëerd. Het was Sinaai dat op een hoekschop de 1-2 maakte, waarmee de match eindigde met een toch wel correcte uitslag.”

“Ik ben heel trots op onze prestaties dit seizoen, ik denk dat niemand dat echt verwacht had. We vormen een enorm sterke groep en dit vertaalt zich duidelijk op het veld. Tevens hebben we zondag afscheid genomen van onze trainersstaf, met Yves Michelet aan het hoofd. We hebben dit gevierd, ik denk dat we kunnen terugblikken op vijf fantastische seizoenen. Nu is het voor iedereen tijd om te rusten. Daarna is het weer uitkijken naar de start van een nieuw seizoen.”

Voetbal – 2de provinciale C (M) – FC Sp. St-Gillis-Waas