VW Hamme werd in de eerste wedstrijd van de eindronde na strafschoppen uitgeschakeld door V. Geel. Het begon nochtans goed voor de Wuitens want na een kwartier opende Van Osselaer de score. Het was in de slotseconden dat de bezoekers gelijk maakten. Ook na de verlengingen stond het gelijk, waardoor strafschoppen de beslissing moesten brengen. Deze eindigden op 3-4, waardoor Geel verder in de running blijft voor promotie.

Sander Claeys (VW Hamme) in een duel met Zakaria Haid El Assiri (ASV Geel). Foto: Qwopix – Marijn De Keyzer.

“Het was echt een rollercoaster van emoties” klinkt het teleurgesteld bij Sander Claeys. “In de eerste helft waren we gewoon de betere ploeg, in die periode hadden we het misschien moeten afmaken met een tweede, zelfs een derde doelpunt.”

“Na de rust zette Geel veel meer druk naar voor, zonder echt kansen bij elkaar te voetballen. In de slotfase van de wedstrijd viel dan, op een hoekschop, toch de gelijkmaker. Dat smaakte echt wel zuur, waarna we met een 1-1 stand de verlengingen in gingen.”

“In die verlengingen kwamen we al vrij snel 1-2 achter, tot we op vijf minuten voor het einde dat toch nog de gelijkmaker konden binnentikken. Dit gebeurde kort nadat Goossens (VW Hamme) en Carvalho (V. Geel) , in dezelfde spelfase rood hadden gekregen.”

“Uiteindelijk werd de wedstrijd dan beslecht op penalty’s en ook daar kon het opnieuw elke kant uit. Ik ben alleszins trots met wat VW Hamme en zijn supporters zondag getoond hebben, veel strijd en passie. Dat het dan op die manier moet eindigen maakt het extra zuur.”

“We kunnen terugblikken op een heel mooi seizoen, Hamme is echt wel bezig aan een gestage weg naar boven. Wees maar zeker dat we er volgend seizoen opnieuw zullen staan en dat wordt een seizoen waarin nog meer ambiëren dan dit seizoen. Ik ben trots op deze ploeg en club. Samen zullen we nog veel mooie momenten beleven.”

Voetbal – 3de afdeling A (M) – VW Hamme