De heren van Panda’s Lokeren sloten de competitie af op de tweede plaats. Hierdoor verzekerden ze zich van deelname aan de eindronde, die recht gaf op promotie naar derde nationale. De Lokeraars brachten alle drie hun opdrachten in deze eindronde tot een goed eind en spelen volgend seizoen dus een reeks hoger. We blikten met Seppe Vervaet terug op de competitie en de eindronde.

Seppe Vervaet (VC Panda’s Lokeren heren A). Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.

“Het competitieverloop was dit jaar ontzettend spannend” aldus Seppe Vervaet. “Ik vond het een leuke, maar toch ook wel boeiende titelstrijd, waarbij drie ploegen op een zakdoek van elkaar eindigen. Het titeldebat is pas op het allerlaatste moment beslecht in een duel tussen de twee overblijvende kanshebbers, zijnde Lede en Deinze. Voor ons was de titel niet meer mogelijk in de laatste competitiematch doordat we op het einde een paar steken hadden laten vallen.”

“Toch was de uitkomst van die titelmatch voor ons nog van belang omdat de tweede plaats recht gaf op deelname aan de eindronde en eventueel op promotie. We zijn dan ook dik tevreden dat we die tweede plek nog hebben bemachtigd.”

“Voor ons was de eindronde wel een nieuwe ervaring. Niettegenstaande de zenuwen toch lichtjes gespannen waren hebben we de eerste match, tegen VC Floor, toch naar ons toe getrokken. Dit gaf natuurlijk vertrouwen voor de overige confrontaties. Ook de tweede match tegen Tournai trokken we aan het langste zeel.”

 “In de laatste wedstrijd moesten we het opnemen tegen Franchimont en die hebben ons toch wel het vuur aan de schenen gelegd. Het was enerzijds een match met hoogstaand volleybal, maar ook één die bol stond van de discussies. Doordat we in de eerste twee wedstrijden geen enkele set hadden prijs gegeven wisten we dat de kans om de promotie af te dwingen groot was. Hoe dan ook zijn we blij dat we de eindronde als winnaar hebben kunnen afsluiten.”

Volleybal – Promo 1 (M) – VC Panda’s Lokeren