Bij VC Flygha Grembergen-Hamme hangt de 25-jarige Margo Laemers de schoenen aan de haak of zijn het de kniebeschermers. Door werkomstandigheden is de combinatie met het volleybal momenteel quasi onmogelijk.

Margo Laemers (VC Flygha Grembergen Hamme). Foto: Kristof Straetman.

“Het is met veel pijn in het hart dat ik besloten heb om een punt te zetten achter mijn carrière als volleybalster” klinkt het bij Margo Laemers. “Op die manier kan ik mij volledig focussen op mijn werk als kinesiste.”

“Ik ben op mijn tiende begonnen met volleyballen bij Madavoc Hamme. Ik heb ook twee seizoenen in tweede provinciale bij JTV Dero Zele-Berlare gespeeld. Daarna ben ik bij fusieploeg VC Flygha in eerste provinciale gaan volleyballen. Dit is de ploeg waarmee we het afgelopen seizoen de promotie naar Promo 1 hebben afgedwongen.”

“De trainer die het meeste indruk op mij heeft nagelaten is toch wel Stefan Coppens. Op volleybaltechnisch vlak heb ik veel van hem kunnen bijleren. Hij heeft mij ook veel vertrouwen gegeven op mijn positie als libero. Bovendien besteedde hij ook veel aandacht aan wat er zich binnen het team afspeelde, hij was altijd empathisch. Mede dankzij hem is er ook steeds een goede sfeer binnen de ploeg geweest.”

“De mooiste herinnering van mijn volleybalcarrière was toch wel mijn laatste match. Dat was tegen de laatste in het klassement, Felco Gavere. De eerste twee sets werden vlot binnengehaald, maar doordat we daarna wat lakser speelden verloren we er ook twee. Terwijl de supporters van Gavere luidruchtig joelden, was het duidelijk dat iedereen op het plein stond met enorm veel stress. Het was dan ook geweldig om onder druk en in mijn laatste match die set toch te kunnen binnenhalen. Dit in combinatie met mijn afscheid deden de tranen vloeien.”

“Ik wil dan ook graag mijn teamgenoten van VC Flygha bedanken. Zowel op als naast het veld zat de sfeer altijd goed, we vormden een hechte vriendengroep. Dat was super. Ik neem momenteel even wat afstand van het volleybal, maar wie weet later misschien. Ik sluit niets uit. Men zal mij wel regelmatig kunnen terugvinden op de supportersbank van VC Flygha.”

Volleybal – Dames Promo 2 (V) – VC Flygha Grembergen Hamme