Bij H. Sinaai sluit de 26-jarige Yari Van Mingeroet zijn voetballoopbaan in het provinciaal voetbal af. Zijn zelfstandige activiteit maken de combinatie er niet makkelijk op. Yari Van Mingeroet kijkt alleszins tevreden terug op zijn voetballoopbaan.

Yari Van Mingeroet (H. Sinaai). Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.

“Alles is begonnen op mijn vier jaar, al was het toen meer gewoon balletje trap” vertelt Yari Van Mingeroet. “Eigenlijk wou mijn zus, die een jaar ouder is dan mij, voetballen. Als meisje was dat niet evident en zo ging ik steeds mee. Eigenlijk is ons/mijn voetbalavontuur destijds gestart. 22 jaar later heb ik beslist om hier nu een einde aan te maken, het is tijd om dit hoofdstuk af te sluiten. Ik ben bovendien zelfstandige, waardoor het niet altijd even makkelijk was om te trainen. Dat neemt niet weg dat ik altijd graag gevoetbald heb, eigenlijk heb ik nog steeds een grote liefde voor het spelletje. Ik ben nu in een fase in mijn leven gekomen om andere dingen te doen en te ontdekken. Ik krijg nu ook meer tijd voor mijn andere sportieve hobby’s zoals golf, padel en zaalvoetbal.”

“Ik heb zeer leuke en mooie jaren gekend in het voetbal. Ik ben destijds begonnen bij SK Gerda, waarna het redelijk snel naar RS Waasland ging. Ik heb een behoorlijk lange tijd nationaal gevoetbald tot ik drie jaar op rij – door de groei – sukkelde met ernstige blessures. RS Waasland was ondertussen Waasland Beveren geworden en sindsdien speelde ik daar interprovinciaal. Als 17-jarige speelde ik al vrij vlug bij de U21, waarna ik heb beslist om de stap te zetten naar het volwassenen voetbal.”

“Ik kreeg toen de kans om onder bewind van Rieno Van Oost naar Avanti Stekene te gaan. Ik ben daar een jaar of drie aan de slag geweest en heb daar naast fantastische momenten beleefd en ook heel wat vrienden gemaakt. Ik heb daar de promotie naar derde amateur mogen meemaken en speelde in mijn afscheidsjaar kampioen bij de beloften in derde amateur.”

“Ik voelde dat ik klaar was om naar een eerste elftal te gaan en heb toen de overstap gemaakt naar KFCH Sinaai. Het eerste jaar was het net wel of net niet in de selectie, maar vanaf mijn tweede jaar wist ik mijn plekje te bemachtigen. Ook daar heb ik zeer fijne jaren beleefd en heb daar veel mensen leren kennen, die ik nog steeds in mijn hart draag. Het was voor mij het ideale moment om te stoppen. Ik wil dan ook iedereen bedanken die ik in mijn voetballoopbaan ben tegengekomen.”

“Wie mij als trainer zal bijblijven is een moeilijke vraag. Ik heb altijd enorm goed met iedereen over weg gekund. Als ik toch een trainer moet vernoemen dan is dat Jurgen De Sutter, een trainer uit mijn jeugdjaren. Jammer genoeg is hij niet meer onder ons, maar ik keek als veertienjarige altijd op naar Jurgen, naar wie hij was als persoon. Ik ben hem nog steeds dankbaar en zal hem nooit vergeten. Uiteraard ben ik ook alle trainers dankbaar voor datgene dat zij hebben bijgedragen aan wie ik ben. Toch ook graag een woord van dank aan Guy Mannens van Avanti Stekene en Franky Jacobs van Sinaai. Dank voor de mogelijkheden en kansen die ik gekregen heb.”

“Op dit moment heb ik zeker niet de ambitie om trainer te worden. In mijn periode bij Waasland/Beveren heb ik wel al eens een drietal  seizoenen de U6 getraind. Dat was leuk en ik heb daar ook veel bijgeleerd, maar voorlopig ligt daar de focus niet meer op.”

Voetbal – 2de provinciale C (M) – H. Sinaai