FC Baasrode maakt de overstap naar derde provinciale. In het tussenseizoen wisten ze zich te versterken en kreeg Joran De Waegeneer de sportieve leiding in handen. In aanloop naar de start van de competitie werden inmiddels de trainingen hervat en staan er een aantal oefenwedstrijden op het programma. Op zaterdag 2 september volgt dan de vuurdoop met de openingswedstrijd tegen HRS Haasdonk B.

Joran De Waegeneer (FC Baasrode). Foto: RV.

“De voorbereiding is tot nu toe al positief verlopen” klinkt het enthousiast bij Joran De Waegeneer. “Ik kan echter pas vanaf deze week over mijn bijna voltallige kern beschikken. Positief is alvast dat ik een zeer enthousiaste en gemotiveerde groep heb, die vooruit wil.”

“We zijn nieuw in deze reeks en zijn er ons van bewust dat het niet makkelijk zal worden dit seizoen. Onze eerste doelstelling is dan ook om ons zo snel mogelijk te verzekeren van het behoud.”

“Met wedstrijden tegen rechtstreekse concurrenten, die ook pas gepromoveerd zijn, zal de start cruciaal zijn. Het niveau ligt alleszins een aanzienlijk stuk hoger dan in vierde provinciale. Met twee ploegen die ongetwijfeld de eerste wedstrijd van het seizoen willen winnen is het moeilijk in te schatten welke richting het zal uitgaan. Het wordt voor ons een eerste, echte test om te zien waar we al staan. Voor heel wat jongens van mijn groep wordt dit het eerste seizoen in derde provinciale.”

Trainer:  Joran De Waegeneer (T1) Alain Heyvaert (T2)

IN: Camacho Alvarez David, Mathijs Jari, Jakke Ringoot, Jarno Van De Voorde (allen E. Buggenhout), Syka Atdhe (OB Lebbeke), Boussehaba Soufyane (Nielse)

UIT: Koen Van Langenhove, Jimmy Van Puyenbroeck, Mathias Van Mol (allen gestopt)

Voetbal – 3de provinciale E (M) – FC Baasrode