Eerste provincialer Scheldejeugd Temse is begonnen met de voorbereiding op de nieuwe competitie. In voorbereiding van de uitwedstrijd tegen BBC Geel, in het kader van de Beker van Vlaanderen, spelen de ex-scheepsbouwers een oefenwedstrijd tegen Duffel. Scheldejeugd heeft zich in het tussenseizoen wel weten te versterken.

Mathias Vermeulen (Scheldejeugd Temse). Foto: RV.

“We zijn recent begonnen met de trainingen, het klopt dat we komend weekend onze eerste oefenmatch spelen” luidt het bij Mathias Vermeulen. “Die wedstrijd spelen we met de bedoeling om wedstrijdritme op te doen.”

“De week daarna volgt dan de moeilijke uitwedstrijd tegen het pas uit derde nationale gedegradeerde BBC Geel A. We willen in die match weerstand bieden en tot het uiterste gaan, al moeten we ons ook geen illusies maken. Voor ons is dit een onderdeel van de voorbereiding.”

“Het is pas op 23 september dat we moeten klaar zijn voor onze eerste competitiewedstrijd tegen Blue Rocks Ronse-Kluisbergen. Het wordt een moeilijk seizoen, op dit moment is één en ander nog onvoorspelbaar. De ploegen die uit tweede landelijke komen zullen hun ambitie willen tonen en meedingen voor promotie. Zo heeft Oudenaarde al aangegeven hiervoor voluit te gaan.”

“De strijd voor een play-offplaats zal volgens mij best hevig zijn. Het is onze bedoeling om ons, stap voor stap, hierin te moeien. We zijn als club vooral blij dat we met spelers uit de regio van Temse kunnen aantreden.  Het feit dat er heel wat leuke derby’s op het programma staan maakt dit alles nog aantrekkelijker.”

Coach: Mathias Vermeulen

IN: Matthias Durnez (hervat na 1 jaar inactivteit), Jani Bouckaert (Oxaco), Jannes De Beer (Laarne), Thierry Fassaert (Bornem), Mathias Wenmaekers (hervat)

UIT: Michiel Van Haver (stopt), Bram Wildemauwe (stopt)

Basketbal – 1ste provinciale (M) – Scheldejeugd Temse